SHANNA IN A DRESS – ROBOT

Artiest info
Website
facebook
 

Met haar roots in Boulder, Colorado in de Amerikaanse Rocky Mountains besefte de jonge zangeres en songschrijfster Shanna Hoar al gauw dat als ze in de muziekwereld wilde doorbreken en er iets significant wilde betekenen, dat ze dan best zou verhuizen naar muziekstad Nashville, Tennessee. Daar vond ze in singer-songwriter Megan Burtt uit Denver, Colorado een ‘believer’ in haar talent en een gedroomde producer voor haar debuutplaat “Robot”. Dit folkpopalbum heeft ze opgenomen in Longmont, Colorado en dan heeft ze het uitgebracht onder het pseudoniem ‘Shanna In A Dress’.

Haar meest typerende kenmerk is dat ze met haar intimistische, poëtische en soms grappige songteksten de luisteraar zowel kan ontroeren als doen lachen en dat probeert ze op dit eerste album te doen in negen zelfgeschreven liedjes. Dat daarbij dan ook nog vlot in het gehoor liggende popdeuntjes als muzikale ondersteuning dienst doen is altijd mooi meegenomen. En dat is zeker het geval zoals uzelf kunt horen en zien in de bijgaande live video’s van twee songs uit dit album: de openende titeltrack “Robot” en de soulvolle grappig bedoelde albumafsluiter “Mmm, That’s Hot”.

Aangezien dit album tot stand is kunnen komen dankzij een succesvolle ‘Kickstarter’-crowdfunding-operatie heeft Shanna alle namen van haar sponsors op de binnenzijde van het cd-hoesje geplaatst. Dat die geen spijt hoeven te hebben van hun investering bewijst ze via enkele hitgevoelige songs op “Robot” zoals “Playing With Fire”, de ontroerende ballad “Daddy’s Little Girl” en het sobere doch mooi melodisch georkestreerde popliedje “Everything And Nothing”.

Er zit een portie satire en sarcasme in het nummer “Shitshow” maar dat ‘Shanna In A Dress’ ook heel ernstig kan zijn bewijst in de intieme song “Finite” waarin haar lieflijke zang het belangrijkste kenmerk is. Speels en grappig wordt het daarna echter al gauw opnieuw in het catchy liedje “Boomerang” waarna ze ons nog allemaal een fijne dag toewenst in de door accordeonklanken begeleide ballad “Have A Great Day”, het volgens ons mooiste liedje op dit “Robot”-album van ‘Shanna In A Dress’.

(valsam)