CIRCUS MIND – BIOLUMINATE (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Outhouse Music Inc.
 

De New Yorkse rockformatie ‘Circus Mind’ werd een kleine 20 jaar geleden opgericht door zanger, songschrijver en keyboardsspeler Mark Rechler. De andere bandleden die meespelen op de vijf tracks tellende EP “Bioluminate”, het vierde album van de groep en de snel opduikende opvolger van de vorig jaar verschenen plaat “Joy Machine” zijn bassist Chris Crosby die overleed tijdens de opname van deze plaat, drummer Dan Roth en percussionist Steve Finkelstein.

Daarnaast zijn er bijdragen aan de opname te noteren op elektrische gitaar van de New Yorkse jazzgitarist David Berg bij de nummers “West End Road” (zie video) en “Darwin’s Sister” en van Marc Paradis van de band ‘Johnny Sketch And The Dirty Notes’ uit New Orleans in de song “Baby Come Back Down” die als eerste single uit deze EP werd geselecteerd.

Nels Cline van ‘Wilco’ speelt op elektrische gitaar bij het nummer “Miss Fortune” en Matthew Godfrey van de ‘Brandon ‘Taz’ Niederauer Band’ doet hetzelfde bij het vijfde en laatste liedje “Vampire Blues” waarop Matthew Fox van diezelfde groep op basgitaar meespeelt. Voor het openingsnummer “West End Road” dat van een funky New Orleans Brassband lijkt te komen werd er bovendien ook nog een blazersensemble met trompet, trombone en saxofonen in de opnamestudio gehaald.

Mark Rechler is als keyboardsspeler een gevestigde waarde in de Amerikaanse rockmuziekwereld. Hij speelde, tourde en nam platen op met o.a. ‘The Meters’, ‘The Neville Brothers’ en ‘The Radiators’. De funk- en rocksongs die hij op de ‘Circus Mind’-albums brengt komen uit zijn eigen koker als componist en kunnen rekenen op de appreciatie van grote namen in de rockwereld, getuige daarvan de gitaristen die zich voor het opnemen van deze vijf tracks voor “Bioluminate” hebben aangeboden.

(valsam)