SWEET BOURBON – SLIPPERY SLOPES (LIVE)

Artiest info
Website
facebook
label: Bourbon Records

 

“Stuk voor stuk sterke overtuigende uitvoeringen…”

Om te overtuigen, moet je dat doen, waarin je sterk in bent. Dit geldt ook voor muzikanten en bands als de Nederlandse blues/rock band uit de omgeving van Nijmegen, Sweet Bourbon. Ze debuteerden in 2014 met ‘Live @ Trianon’ en in 2017  in de studio met ‘Night Turned Into Day’, dat we hier met wat vertraging, maar met veel interesse, bespraken. Voor hun studio debuut schreef oprichter / bandleider Janssen acht van de elf nummers. In alle nummers zat invloed van rock, blues en jazz, zodat het geheel als “gevarieerd met vele stijlen” omschreven werd.

De reguliere line-up van Sweet Bourbon bestaat uit: frontman René van Onna (zang), Chris Janssen (gitaar), Roeland van Laer (bas), Willem van der Schoof (keys, harp) en sinds 2018 de jonge Italiaanse drummer Ruben Ramirez. Suzan Wattimena, Laura van der Vange & Henny Oudesluijs (aka de Bourbonnettes) doen de achtergrondzang.

Geïnspireerd door hun uitstekende live shows verscheen in 2020 ‘Born a Rebel’, in 2021 ‘Live Recordings’ en recent ‘Slippery Slopes’, een album met opnames die gedaan werden tijdens een concert in oktober 2021 in de Bluesmoose reeks in Groesbeek. De line-up was de reguliere waarbij Henny Oudesluijs ook de ukelele en percussie voor haar rekening nam.

Na de relaxte opener, de shuffle “Kicked Me Out” waarin Willem van der Schoof op Hammond wat meer opvalt, volgt er na de knappe funky basintro van Roeland van Laer, het aanstekelige “Cool Down”. Chris Janssen neemt dan de bende met voldoende wah wah’s op sleeptouw op “2nd Wallstreet”, een waar verhaal over een dronken bestuurder. Ook hier vullen de orgeltonen het Bluesmoose café. In de ontspannen country blues “Asked You a Question” is het genieten van de allerbeste harmonieën van The Bourbonnettes en de mondharp van Willem. “Muddy Footprints” is een duistere blues ballade, gedragen door de baslijn van Roeland, met verrassende wendingen. Op de blues rocker “Born a Rebel” is er aan Sweet Bourbon geen houden aan. De ritme sectie jaagt en de gitaar en orgel solo’s snijden. Na het autobiografische en rustige “Swan” volgt er het enige nieuwe nummer, de melodieuze ballade met Southern invloeden, “Just a Silly Dream”. De afsluiter, “Texas Woman” is een midtempo nummer met ook nu weer Chris en Willem in de hoofdrollen.

“Met ‘Slippery Slopes’ legde Sweet Bourbon tijdens een geslaagde avond hun live klasse vast in de Bluesmoose in Groesbeek…” (ESC voor Rootstime)

Eric Schuurmans

 

Album tracklist: 01. Kicked Me Out – 02. Cool Down – 03. 2nd Wallstreet – 04. Asked You a Question – 05. Muddy Footprints – 06. Born a Rebel – 07. Swan – 08. Just a Silly Dream – 09. Texas Woman | Music/Lyrics by: Chris Janssen (1,3,4,6,9), René van Onna (1,3,5,7,8), Eef van Cleef (2), Nicolette Groenewegen (2), Rita Derks (8) | Album credits: René van Onna: lead zang / Chris Janssen: gitaar / Roeland van Laer: bas / Martijn Cuypers: drums / Willem van der Schoof: keys / Suzan Wattimena: bvs / Henny Oudesluijs: b-vocs, ukelele, percussie

Discography SWEET BOURBON: Slippery Slopes (Live @ Bluemoose in Groesbeek) [2022] | Live Recordings (EP,4#) [2021] | Born a Rebel [2020] | Night Turned Into Day [2017] | Live @ Trianon [2015] |