PETER GALLWAY & THE REAL BAND – IT’S DELIBERATE

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran
Label: Gallway Bay Music

De Amerikaanse singer-songwriter en producer Peter Gallway woont reeds enkele jaren in Rockland, Maine, samen met zijn echtgenote en eveneens zangeres en songschrijfster Annie Gallup. Samen hebben ze gedurende bijna twee decennia opgetreden onder de groepsnaam ‘Hat Check Girl’ en daarnaast werden er door beiden op regelmatige basis soloplaten uitgebracht. Toen Annie Gallup enkele jaren geleden ernstig begon te lijden onder de infectieziekte van Lyme moest ze haar muzikale activiteiten heel sterk terugschroeven en zelfs ‘on hold’ zetten.

Peter Gallway bleef de nieuwe songs echter componeren en hij besloot om ze op te nemen met een nieuwe begeleidingsband die de naam ‘The Real Band’ kreeg en bestond uit elektrisch gitarist Mark Wainer, drummer Joseph Wainer en backing vocaliste en percussioniste Andrea Re. Alle overige instrumenten zoals akoestische en elektrische gitaar, basgitaar en keyboards die voor de liedjes op hun albums werden opgenomen zijn ingespeeld door Peter Gallway zelf. Dat was al het geval bij hun album “Reach For It” dat eind 2019 op de markt werd gebracht en ook nu is dat weer zo op de nieuwste plaat “It’s Deliberate” van ‘Peter Gallway & The Real Band’.

Op het nieuwe album krijgen we elf songs te horen die Peter Gallway componeerde tijdens de donkere lockdownperiode veroorzaakt door de coronapandemie. In die nummers brengt hij als vanouds interessante levensverhalen op sfeervolle melodieën. Voor de plaatopname werden vier bevriende muzikanten uitgenodigd om een bijdrage op keyboards af te leveren en ook voor de backing vocals werden Larry John McNally, Olivia Ruff en echtgenote Annie Gallup in de studio gehaald.

De songschrijverskwaliteiten van Peter Gallway blijven hoog op deze nieuwe plaat die volgens eigen zeggen waarschijnlijk ergens rond zijn 30e albumrelease moet liggen. Bij ons roept hij op vocaal vlak altijd herinneringen op aan de betreurde Warren Zevon, maar ook de sound van Tom Petty, Leonard Cohen of Bruce Springsteen kan hier in enkele nummers teruggevonden worden. Ter staving geven we twee songs uit dit album mee op de video’s met eerst albumtiteltrack “It’s Deliberate” en daarna het rockende nummer “Good Trouble” dat inhoudelijk een anti-racismesong is.

Andere nummers op deze plaat die onze goedkeuring en appreciatie kunnen wegdragen zijn “1975”, liefdesballad “Madly In Love” en het over het gemis van David Bowie handelende nummer “Not This Time” dat op een ‘Springsteen’-typerende beat wordt gebracht. We houden ook wel van het slotnummer “Forget Me Not Blue” waarin folk met blues en jazz wordt vermengd en de droevig klinkende stem van Peter Gallway heel goed tot uiting kan komen.

(valsam)
“There can be absolutely no doubt about the songwriting qualities of the American singer-songwriter Peter Gallway. His solo albums and those that he contributed to from his wife Annie Gallup and for their mutual musical project ‘Hat Check Girl’ can confirm this statement. As ‘Peter Gallway & The Real Band’ he has now released a lockdown album titled ‘It’s Deliberate’ that is succeeding the record ‘Reach For It’ from 2019.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: PETER GALLWAY & THE REAL BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.