WES COLLINS – JABBERWOCKIE

Artiest info
Website
facebook
 

Wes Collins is een Amerikaanse muzikant uit Asheville, North Carolina die pas op 44-jarige leeftijd besloot om zijn leven samen met zijn echtgenote Anita helemaal om te gooien. Zij ging romans schrijven en hij componeerde zijn eerste liedje. Enkele jaren later hadden ze reeds allebei prijzen in de wacht gesleept in de door hen uitgekozen disciplines, voor Wes werd dat veroorzaakt door zijn debuutalbum “One Layer Down” uit 2013. “Welcome To The Ether” uit 2018 was het tweede album van Wes Collins en daarvoor creëerde hij nu een opvolger in de vorm van de tien zelfgeschreven tracks tellende plaat “Jabberwockies”.

Zijn talent als songschrijver wordt geroemd door ettelijke collega’s in de muziekbusiness, vooral omwille van de uit het leven gegrepen verhalen die hij in poëtische liedjesteksten weet om te zetten. Dat de daarbijhorende melodieën ook nog vlot in het gehoor liggen zorgt voor extra waardering bij de luisteraars. Op de bijgevoegde audiovideo’s laten we u kennismaken met twee nummers uit het nieuwe album “Jabberwockies”: eerst is dat de titeltrack-ballad en daarna volgt het nummer “Cocoon”.

Op deze derde plaat speelt Wes Collins bij het zingen zelf op akoestische gitaar en zorgen drummer River Guerguergian, gitarist Scott Dameron, bassist FJ Ventre en toetsenist Chris Rosser voor de verdere instrumentatie bij de songs. Daarnaast zijn er gastbijdragen te noteren van Pete Damore op mandoline, Matt Smith op pedal steel, Franklin Keel op cello en Barry Gray op akoestische gitaar bij de songs “Last Saturday” en “Grease Fire”.

Voor de mooie harmony vocals zorgen de Texaanse zangeres Jamiee Harris en het eveneens uit Texas afkomstige echtpaar Crystal Hariu-Damore en Pete Damore van de folk- en countryformatie ‘Ordinary Elephant’. Deze artiesten hebben ook allemaal een professionele link met singer-songwriter Mary Gauthier en ze hebben één of meerdere liedjes van Wes Collins in hun repertoire opgenomen. Zo bracht ‘Ordinary Elephant’ op hun album “Honest” uit 2019 een knappe versie van de samen met hem gecomponeerde song “Jenny And James” die hier in Wes Collins’ versie de openingstrack is op “Jabberwockies” en waarop Crystal Hariu-Damore harmonieus met hem meezingt.

De meeste liedjes op deze plaat duren maar heel kort, vaak minder dan 3 minuten, waardoor de totale tracklijst van tien songs amper voor 32 minuten muzikaal genot zorgt. Wes Collins schreef sinds 2017 meer dan 30 nummers om er deze tien songs uit te selecteren voor zijn derde plaat. Onze keuze als favoriete nummers uit dit selectieve aanbod luidt als volgt: “Jenny And James”, “Cocoon”, “Last Saturday”, “Medusa” met fijne harmony vocals van Jaimee Harris, het geheel akoestische “Grease Fire”, folkballad “The Trees” en “Sugar Skull”, de enige echte rockende song op deze plaat met een catchy Farfisa-orgeltje in de begeleiding.

(valsam)