BUBBA AND THE BIG BAD BLUES – DRIFTING

Artiest info
Website
facebook - spotify
info: Blind Raccoon

 

Bubba & The Big Bad Blues is een blues/rock band, beïnvloed door Freddie King, SRV, Allman Bros, The Meters & Gov't Mule. Bubba is het pseudoniem van de Zuid-Californische gitarist en singer/songwriter en frontman Christopher Clerc, een zanger met een krachtige stem die ook een geweldig gitarist is. Zijn moeder gaf hem de bijnaam naar Bubba Smith, een speler van het American footballteam de Oakland Raiders, uit Las Vegas, Neveda. Zijn Big Bad Blues band zijn drummer Jason “JR” Lozano, bassist Doug “Mug” Swanson en Hammondorgel specialist Sammy Avila. Samen slagen ze er al zo’n twee decennia in, om een opwindende hybride van rokende Texas Blues, Blues/Rock en New Orleans’ R&B/funk te mengen tot een onweerstaanbaar geheel. Bubba haalde met Walter Trout de finale van de IBC en werd genomineerd als "Best Blues Band" tijdens de OCMA Awards.

Voor zijn langverwachte tweede album ‘Drifting’ te kunnen maken kreeg hij de hulp van twee krakken uit de muziek business: producers Tony Braunagel & Nick D'Virgilio, die daarnaast ook drummers zijn. Want, om Braunagel te citeren: "Drummers zijn goede producers omdat drummers alles aftellen, ervoor zorgen dat alles een tempo heeft, dat alles een sfeer heeft, alles vooruit stuwt en meer luisteren dan mensen denken dat ze doen…"

‘Drifting’ is hun tweede release, want in 2002 debuteerden ze met een titelloos album. Het is een album, met vooral eigen nummers en veel stijlen. “I Want to Make Love to You” opent de rij swingend met blazers, met Bubba als crooner en Sammy Avila’s Hammond B3-uithalen, die al direct de toon zetten. De rauwe rocker “Helping Hand” bestaat in zijn psychedelische orgel- en gitaaraanvallen uit gelijke delen Deep Purple en Jimi Hendrix. Het titelnummer, “Drifting” is een dramatisch nummer dat Bubba's diepgang als singer/songwriter typeert, met een klassiek R&B-arrangement van Richard "La Bamba" Rosenberg (Conan O'Brien, Springsteen, Southside Johnny). De pittige blues/rocker “Do What’s Right” die daarna volgt, is doorspekt met SRV-accenten en is een actueel pleidooi voor gezond verstand, wat de Texas shuffle “She’s Problem Now” ook lijkt te zijn, als we Bubba’s mindere kant leren kennen, wanneer hij het vuil strooit over zijn ex. Bubba etaleert daarna zijn gitaarvaardigheden op het rustige Paul Weller-nummer “Amongst Butterflies”. “Keep Moving On” is een relaxte roots rocker en een meezinger. Gast pianist Rick Solem (Dave Alvin's Guilty Men) verbrandt bijna zijn vingers op de rocker “I Own the Road”, die Bubba ook helpt bij het ventileren van zijn opgekropte woede. Met “Lose these Blues” is het tijd om te feesten. De wanhoop van een man wordt dan onthuld op de slow blues “I’ve Been Down”. Op de lawaaierige Southern rocker “If You Need Me” overheerst de vettige slide-gitaar, om dan met de akoestisch gedreven ballade “My Love”, een ode aan een verloren geliefde, rustig af te sluiten.

“Discover Bubba and the Big Bad blues on 'Drifting' and a great singer and songwriter …”
(ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

 

Album tracklist: 01. I Want to Make Love to You – 02. Helping Hand – 03. Drifting – 04. Do What’s Right – 05. She’s Problem Now – 06. Amongst Butterflies [Paul Weller] - 07. Keep Moving On – 08. I Own the Road – 09. Lose these Blues – 10. I’ve Been Down – 11. If You Need Me – 12. My Love | Music/Lyrics by: C. Clerc, or as [noted: 6] © 2022 | Produced by: Tony Braunagel & Nick D'Virgilio | Album credits: Christopher “Bubba” Clerc: vocs, guitar / Jason “JR” Lozano: drums / Doug “Mug” Swanson: bass / Sammy Avila: Hammond organ & Rick Solem: piano (8)

Discography BUBBA AND THE BIG BAD BLUES: Drifting [2022] | Bubba and the Big Bad Blues [2002] |