HELD BY TREES – SOLACE

Artiest info
Website
facebook
Label: Tweed Jacket Music

‘Held By Trees’ is de naam van een nieuw instrumentaal postrock samenwerkingsproject tussen voormalige bandleden van de popgroep ‘Talk Talk’ en enkele muzikanten die meespeelden op de soloalbums van Mark Hollis, de in februari 2019 op 64-jarige leeftijd overleden leadzanger van ‘Talk Talk’ en componist van hun bekendste hits “Life’s What You Make It” en “It’s My Life”.

Het muzikale project kwam er voor een goed doel zijnde ‘plant een boom’, een initiatief van de klimaatorganisatie ‘Play It Green’. Elk exemplaar van deze plaat dat verkocht wordt is goed voor een boom die geplant zal worden in het ‘Held By Trees’-bos in Madagascar en u kan dat groter wordende bos zelfs virtueel bezoeken via de website www.playitgreen.com/forestgarden/213.

De acht nummers op het album “Solace” van ‘Held By Trees’ zijn allemaal gecomponeerd door David Joseph, de succesvolle CEO en voorzitter van het platenlabel ‘Universal Music UK’ waar hij de carrières van artiesten als Sam Smith, ‘Mumford & Sons’, Amy Winehouse en Lewis Capaldi lanceerde. Hij is ook de producer van dit album waarvoor een zeer uitgebreid arsenaal van instrumentalisten in de studio werd uitgenodigd om hun aandeel in de opname van “Solace” af te leveren. Dat waren meestal vrije improvisaties die ze mochten toevoegen aan de acht composities van David Joseph.

De bij ons bekendste namen van die muzikanten zijn trompettist Gary Alesbrook, saxofonist Mike Smith, akoestisch gitarist Eric Bibb, bassist Simon Edwards en de gitaristen David Knopfler en Robbie McIntosh. David Joseph speelt zelf ook als multi-instrumentalist mee op allerlei instrumenten op alle tracks van dit album. Op de bijgevoegde video’s laten we u kennismaken met twee van de acht nummers op deze plaat met eerst de single “In The Trees” gevolgd door het nummer “Mysterium” waarin we invloeden van ‘Pink Floyd’ menen waar te nemen.

Terwijl u naar de bomen kijkt op de bovenvermelde website kunt u rustig pauseren om na te denken over klimaat en natuur en om te genieten van de postrockmuziek die deze gelegenheidsformatie ‘Held By Trees’ op het album “Solace” speelt. De door ons aanbevolen tracks daarvoor zijn naast de twee op de video’s te horen nummers ook “Rain After Sun”, “The Tree Of Life” en albumafsluiter “The New Earth”.

(valsam)

CD-RELEASE: 22 april 2022