AMY CORREIA – AS WE ARE (EP)

Artiest info
Website
facebook - spotify
Label: Correiatown Music

Vijf liedjes die samen 15 minuten duren en op één cd-schijfje worden samengebracht, dat noemen we in het vakjargon een EP. Het is met zo’n plaat dat de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Amy Correia uit Los Angeles, Californië ons hier komt verblijden. De titel van dit minialbum is “As We Are” en bevat dus vijf folk- en alt.countrynummers die deze 53-jarige dame allemaal van teksten en muziek heeft voorzien.

De vakpers schrijft dat Amy Correia over een krachtig stemgeluid beschikt en dat ze daarmee toch ook kwetsbaar en fragiel kan klinken. Dat kunnen wij alleen maar bevestigen als we de openingstrack “Bow To The Fire” in een live gebrachte uitvoering op de bijgaande video beluisteren. Ze brengt haar verhalen op deze EP op sober gecomponeerde melodieën die ze zelf inspeelt op akoestische gitaar en ukelele.

Dat allemaal terwijl Mike Castellana op elektrische gitaren en pedal steelgitaar speelt, Brad Jones op keyboards en albumproducer Kimon Kirk op basgitaar en contrabas speelt en Andy Plaisted het drumwerk en de percussie voor zijn rekening neemt bij deze vijf songs. “Sunday Driver” en “Sweet Things” zijn lo-fi gebrachte nummers en ook “The Beggar” en het afsluitende nummer “With All Of Us” zijn beiden vrij minimalistisch georkestreerd.

Amy Correia debuteerde pas op 32-jarige leeftijd in 2000 met het album “Carnival Love” en in 2004 volgde een tweede plaat die “Lakeville” heette en geproducet werd door Mark Howard die eerder ook platen produceerde voor Willie Nelson en Lucinda Williams. In 2009 volgde een derde plaat “You Go Your Way” waarmee ze een award kon wegkapen als beste folk singer-songwriter album van het jaar. Daarna was er dus een twaalf jaar durende radiostilte tot de release van deze EP “As We Are”. Of er later nog nieuwe platen van haar zullen volgen is momenteel nog koffiedik kijken, maar als dat zou gebeuren zullen wij u daarover op deze pagina’s ongetwijfeld komen berichten.

(valsam)