BART DAVENPORT – EPISODES

Artiest info
Website
facebook
Label: Tapete Records
Distr.: Sonic RendezVous

Een aantal decennia geleden was de Amerikaanse folk- en popzanger Bart Davenport actief als bandlid bij de groepen ‘The Loved Ones’ en ‘The Kinetics’ maar omstreeks de eeuwwisseling besloot deze muzikant uit Oakland, Californië om een carrière als soloartiest na te streven met de release van een naar hemzelf vernoemd debuutalbum in 2002. In 2011 maakten we bij ‘Rootstime’ kennis met Bart Davenport dankzij zijn vijfde soloplaat “Searching For Bart Davenport” waarop hij een aantal coverversies bracht van songs van zijn favoriete muzikale collega’s.

Elf jaar na de release van dat album kregen we recent de allernieuwste achtste soloplaat van Bart Davenport toegestuurd in de vorm van de cd “Episodes” met daarop twaalf eigen composities van de inmiddels naar Los Angeles verhuisde troubadour en singer-songwriter. In deze in zijn thuisstudio opgenomen songs vertelt hij vanuit zijn fantasie ontsproten fictieve verhalen met een hedendaagse basis zoals in de nummers “It’s You” en “Alice Arrives” die u beiden op de bijgaande audiovideo’s kunt beluisteren.

Zijn uit de jaren ’60 ontleende Beatlesque sound en zijn akoestische gitaarspel zorgen voor enkele aangenaam beluisterbare melodieën met als voorbeelden de songs “Holograms”, “Billionaires”, “All Dressed In Rain”, het poppy “Creatures Of Love”, ons favoriete nummer “Strange Animal” en het catchy maar sober georkestreerde liedje “Wireless Moon” in pure Merseybeat-stijl. De enige echt rockende song op “Episodes” is het geheel instrumentale Hammond B3-orgel en gitaarnummer “99 Forever” dat voorafgaat aan de zeemzoete albumafsluiter “Still Life”. Dit achtste album van Bart Davenport is een rasechte singer-songwriterplaat geworden die veel goeds laat vermoeden voor wat later nog allemaal zal volgen van deze folktroubadour uit Los Angeles.

(valsam)