SIMON LOVE & THE OLD ROMANTICS – LOVE, SEX AND DEATH ETC

Artiest info
Website
facebook
Label: Tapete Records
Distr.: Sonic RendezVous

In 2018 bracht de Londense muzikant Simon Love zijn laatste plaat op de markt onder de titel “Sincerely, S. Love x”, het tweede album dat hij opnam voor het kwalitatief hoogstaande ‘Tapete Records’-label en volgend op zijn debuutplaat “It Seemed Like A Good Idea At The Time” uit 2015. Begin april 2022 zal datzelfde label zijn opvolger lanceren als de nieuwe derde plaat van ‘Simon Love & The Old Romantics’.

De titel van dit twaalf nummers tellende album is “Love, Sex And Death Etc.” waarbij onze eerste reactie is dat we geen enkel probleem hebben om van de eerste twee onderwerpen te genieten, maar het derde maar al te graag aan ons voorbij zien gaan. Dat zelfs de liefde niet altijd voor fijne momenten zorgt mag blijken uit de titel van de song uit deze plaat die we op de audiovideo hebben meegegeven bij deze recensie: “I Love Everybody In The Whole Wide World (Except You)” die als eerste single uit het album werd getrokken.

Elk nummer op dit conceptalbum van Simon Love refereert in de songtekst trouwens naar één van de onderwerpen uit de albumtitel: liefde, seks en de dood. In de vakpers werd het werk van Simon Love eerder al vergeleken met dat van artiesten als Paul McCartney, Adam Green, Nick Lowe, ‘The Kinks’ en Jeff Lynne’s ‘Electric Light Orchestra’ die ook gekend stond als vertolkers van Beatlesque muziek. In de songteksten zitten ook vaak komische en grappige situaties verwerkt zoals in de liefdesliedjes “Me And You” en “I Will Always Love You Anyway” of in de haat uitdragende liedjes “The Fuck-Up” en “I Love Everybody In The Whole Wide World (Except You)” en de over de dood en afscheid nemen handelende songs “The Worst Way To Die” en “Au Revoir My Dude”.

Volgens het aan de cd toegevoegde infoblad werden de twaalf nummers op “Love, Sex And Death Etc.” al gecomponeerd tussen 2017 en 2019 maar de plaatopname werd in twee delen in juli en november 2020 gerealiseerd in volle Covid-19-pandemietijd, echter zonder afbreuk te doen aan de vrolijke sfeer die Simon Love over dit derde album wilde uitspreiden. De uptempo gebrachte liedjes “I Will Dance”, “North Road”, “You’re On Your Own” en het bijna 7 minuten durende epos “L-O-T-H-A-R-I-O” moeten daarbij voor die spontane opgewektheid zorgen.

(valsam)