LUKAS BATTEAU – WHILE I WAS SLEEPING

Artiest info
Website
facebook -
Label: Revanche Records

Na het uitbrengen van een eerste EP “Wasteland” in 2014 verscheen in 2018 een eerste full-cd “Slow Traveler” van de Nederlandse singer-songwriter Lukas Batteau uit Utrecht. Dat album had hij toen opgenomen in Nashville, Tennessee en bevatte melancholische, melodieuze en nostalgisch klinkende liedjes. Ook op zijn splinternieuwe tweede volwaardige plaat “While I Was Sleeping” kregen songs in deze stijl de overhand.

De inspiratie voor de tien songs op dat album vond hij in de eenzaamheid die veroorzaakt werd door de coronapandemie en de daardoor genoodzaakte lockdownperiode. De plaat werd opgenomen in de studio van zijn bevriende producer Steve Savage in de Duitse stad Düsseldorf. Om u op een eenvoudige wijze met de songs op dit album kennis te laten maken vonden we er eigenlijk niets beter op dan drie van die liedjes te laten horen in de aan deze recensie toegevoegde video’s. Dat zijn een ‘lyrics video’ van het nummer “Need A Friend” en twee audiovideo’s van de tracks “Down To The Sea” en “Punch”, het eerste en laatste nummer op het album “While I Was Sleeping” en songs die beiden reeds eerder als single werden uitgebracht.

Het zijn voornamelijk dromerige melancholische liedjes die de tracklijst van deze nieuwe plaat hebben gehaald, overpeinzingen die Lukas Batteau maakte terwijl de wereld rondom hem tegen ijltempo bleef verder draaien en de minder leuke gebeurtenissen tengevolgde van de ‘Covid-19’-crisis elkaar snel bleven opvolgen. Vooral de liedjes “Rainbow”, “Killing Kind” en de prachtige geheel instrumentaal gebrachte albumtiteltrack “While I Was Sleeping” met heerlijk leadgitaarspel kunnen ons naast de drie songs op de video’s meteen bij de eerste beluistering bekoren.

Tot slot denken wij dat er nog wel enkele potentiële singles terug te vinden zijn op de tracklijst van deze plaat. Daarbij denken we dan voornamelijk aan de songs “Waterside” en het catchy klinkende “Willow”. Nu de coronapandemie hopelijk langzaamaan naar zijn einde aan het lopen is kan Lukas Batteau misschien overwegen om voor een volgend album wat meer uptempo en vrolijke liedjes te componeren. Maar we kunnen tot dan zeker nog talloze leuke momenten beleven met het luisteren naar deze erg knappe plaat “While I Was Sleeping”.

(valsam)