MILLPOND MOON – SWEETER THAN WINE

Artiest info
Website
facebook
Label: Tikopia Records
 

“Sweeter Than Wine” van het Noorse Americana-duo ‘Millpond Moon’ uit Bergen is een splinternieuw album dat echter al heel lang geleden werd opgenomen. Volgens de bij de cd gevoegde informatie werden de door zangeres-gitariste Kjersti Misje en zanger-gitarist en songschrijver Rune Hauge gebrachte nummers al in de vier jaar durende periode van maart 2014 tot maart 2018 opgenomen in diverse studio’s in Nashville, Tennessee, in het Spaanse Andalusië en in de Noorse steden Bergen en Oslo.

De muzikanten die hen bijstonden tijdens deze opnamen waren Andy Leftwich op mandoline en viool, Kenny Malone op drums en percussie, Mark Fain op basgitaar, Rob Ickes op dobro en Jeff Taylor op accordeon. Het genre dat ‘Millpond Moon’ in hun songs brengt kan best als folk- en rootsmuziek omschreven worden. In Noorwegen is Rune Hauge trouwens ook gekend als presentator en samensteller van twee succesvolle televisieseries rond muziek waarin hij diverse beroemde gasten mocht ontvangen zoals Emmylou Harris, Townes Van Zandt, Paul Brady, Richard Thompson en Tony Joe White.

Rune Hauge heeft eerst enkele soloalbums uitgebracht vooraleer samen met Kjersti Misje het duo ‘Millpond Moon’ te vormen en in 2004 op het podium van het ‘Glastonbury Festival’ te staan. In 2012 verscheen hun eerste album “Broke In Brooklyn” en drie jaar daarna kwam er een vervolg met de tweede plaat “Time To Turn The Tide”. Hun vocale blending in de songs met toch sterk uiteenlopende stemtimbres werd het handelsmerk van ‘Millpond Moon’ en dat is nu zeker ook weer het geval in de tien nummers die ze brengen op hun nieuwe plaat “Sweeter Than Wine”.

Op de video’s laten we u kennismaken met hun nieuwe werk via twee nummers uit deze plaat: eerst brengen ze het countrywalsje “Fallen On Strange Times” en daarna het melodieuze folkliedje “All My Life”, twee songs die ze allebei in duetvorm brengen. Beide liedjes worden instrumentaal begeleid door uitstekend ‘fingerpicking’ akoestisch gitaarspel van Rune Hauge. Kjersti Misje zingt de lead vocals solo in de zes en halve minuut durende song “The Last Duel” maar ze delen het vocale werk daarna wel nog bij “Don’t Ever Make That Right”, de folkballads “Your Island” en “Don’t Leave Now” en in de mooie albumtiteltrack “Sweeter Than Wine”.

(valsam)