MATT HANNAH – HOUSE OF ILLUSION

Artiest info
Website
facebook
Label: Gamine Records

Folk- en Americana-liedjes componeren en zingen is waarin de Amerikaanse muzikant Matt Hannah uit Minneapolis zich in de loop van de voorbije jaren heeft gespecialiseerd. Zijn debuutplaat “Let The Lonely Fade” stamt uit 2014 en zijn vorige album “Dreamland” dateert al van begin 2017 maar hij komt nu vijf jaar later met een waardige opvolger in de vorm van de tien nieuwe nummers tellende derde plaat “House Of Illusion”. Ten tijde van zijn vorige albums werd hij in de muziekpers omschreven als een man met vocalen in de stijl van Bob Dylan en muziek die lijkt op werk van artiesten als Townes Van Zandt, Ray Wylie Hubbard en de Americana-formatie ‘Son Volt’.

Voor het album “House Of Illusion” trok Matt Hannah de opnamestudio in met gitarist Erik Koskinen, bassist Ian Allison, drummer JT Bates en multi-instrumentalist en albumproducer Matt Patrick, mensen waarmee hij ook zijn vorige twee albums had opgenomen. Zelf zingt hij en speelt hij op akoestische en elektrische gitaar bij de tien door hem gecomponeerde songs op deze plaat. Zijn ambitie om op zijn platen een geheel eigen sound te creëren lijkt ons voor een groot deel geslaagd met dit nieuwe album.

Op de video’s bij dit verhaal laten we u graag kennismaken met twee liedjes uit deze cd met eerst een akoestische live-vertolking van de albumtiteltrack “House Of Illusion”, gevolgd door het ook al live gebrachte upbeat-liedje “Lost and Found”. De recent uitgebrachte rockende single “Sidelines” was het laatste liedje dat Matt Hannah had geschreven voor deze plaat maar het werd ook zijn persoonlijke favoriete song omwille van de nostalgische terugblik op zijn eigen zorgeloze kindertijd in Michigan waar hij opgroeide.

Zijn verhalen vertellende liedjes op vlot in het gehoor liggende rootsmuziek weten de aandacht van de luisteraar al snel te vatten. Je blijft geboeid luisteren naar zijn nummers zoals bij de heel mooie albumopener “My Front Door”, het melodieuze “Searching For A Poet’s Grave”, het rock’n’roll-nummer “Places Of America” en de akoestisch gebrachte slotsong “Silver Lining”. Wat Matt Hannah niet echt brengt op dit nieuwe album zijn pure liefdesliedjes omdat hij misschien vindt dat er daar al teveel van in omloop zijn gebracht door collega-artiesten. Hij vertelt liever een eigen fictief verhaal of iets wat rond een ware gebeurtenis uit zijn leven in een warme intieme song werd vertaald. Matt Hannah bewijst met het album “House Of Illusion” dat er altijd wel een plaats vrij zal worden gehouden voor goede songs met zinvolle teksten en een aangename melodie waarop die verhalen verteld worden.

(valsam)