BROCK DAVIS – A SONG WAITING TO BE SUNG

Artiest info
Website
facebook
Label: Raintown Records

Singer-songwriter Brock Davis groeide op in een klein dorpje in de buurt van Vancouver, Canada maar hij zocht zonnigere oorden op door te verhuizen naar Santa Cruz in de Amerikaanse staat Californië. Voor de opname van zijn nieuwe album “A Song Waiting To Be Sung” trok hij zelfs naar countryhoofdstad Nashville in Tennessee.

Hij nam er dertien liedjes op voor die plaat met emotievolle folk- en countrysongs waarin de liefde, het verlies en het zoeken naar zielerust aan bod komen. Hij brengt die nummers op mooi georkestreerde melodieën met enkele doorwinterde sessiemuzikanten uit Nashville. Het is muziek die door Pat McGrath op akoestische gitaar en mandoline, Justin Ostrander op elektrische gitaar, Duncan Mullins op basgitaar en Marcus Finnie op drums werd ingespeeld. Gastmuzikanten Scotty Sanders en Russ Pahl speelde op pedal steel bij enkele tracks en Michael Hicks zat voor een paar songs achter het Hammond B3-orgel en de piano. De backing vocals werden tenslotte door een zestal zangers en zangeressen verzorgd op dit door Brock Davis zelf geproducete album dat op 11 maart officieel op de platenmarkt zal worden uitgebracht.

Met zijn warme stem zingt hij liedjes over hoe hij kiest voor het leven en de liefde in “I Choose Love”, “Bet On Love” en in “Your One And Only Life”. Een tweede kans in de liefde wordt nagestreefd in de songs “Can’t Get Close Enough To You”, “I Get It Now”, het op een Hammondorgeldeuntje gebrachte “We Will Rise” en in de countryballad “Second Time Around”. Andere relationele zaken en sociale onrechtvaardigheden komen aan bod in “All Free”, “Any Lie”, “Bullets And Blood” over homohaat en afsluiter “I Don’t Wanna Be That Guy”. De heel professioneel georkestreerde albumtiteltrack “A Song Waiting To Be Sung” die Brock Davis reeds in 2006 schreef in de nacht van 22 januari nadat zijn eerste zoon werd geboren is ons favoriete nummer uit deze plaat, naast “Your One And Only Life”.

(valsam)
“Canadian born singer-songwriter Brock Davis moved to the sunny region of Santa Cruz in California where he composed 13 songs that were now recorded in Nashville, Tennessee for his album ‘ A Song Waiting To Be Sung’. It are songs and stories about love, life and loss whereby his inspiration is coming from the experiences that he has encountered in his personal life.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: BROCK DAVIS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.