THE POPPERMOST – HITS TO SPARE

Artiest info
Website
facebook - bandcamp
Label: Think Like A Key Music

Sixties pop- en rock’n’rollmuziek uit het Schotse Glasgow is wat u mag verwachten van het album “Hits To Spare” van ‘The Poppermost’, het alter-ego van zanger, songschrijver, multi-instrumentalist en producer Joe Kane. Dat hij veel geluisterd heeft en blijkbaar een grote fan mag worden genoemd van ‘The Beatles’ zal de luisteraar al snel duidelijk worden als hij de veertien nummers op “Hits To Spare” hoort. De meeste songs lijken zelfs alsof ze door ‘The Fab Four’ uit Liverpool gebracht worden maar dat zal Joe Kane wellicht worst wezen zolang hij zijn ding maar kan doen, al spelend op alle te horen instrumenten, dus zowel op leadgitaar, ritmegitaar, basgitaar als drums.

Ondanks de albumtitel heeft ‘The Poppermost’ nog geen enkele officiële hit kunnen scoren in de Britse hitlijsten, maar dat deze liedjes gretig aftrek zullen vinden bij de vele ‘Beatles’-fans staat buiten kijf. Het liedje “One Of Those Gerrllss” is een regelrechte kloon van de ‘Beatles’-hit “Love Me Do”, in de song “Yes It’s True” zal zowat iedereen “I Wanna Hold Your Hand” van de ‘Beatles’ herkennen en “Park And Ride” had de ‘Beatles’-hitsong “Ticket To Ride” als compositorisch voorbeeld. Zo vertoont elke track op “Hits To Spare” wel enige kenmerken van de muziek die ‘The Fab Four’ indertijd op hun popsingles hebben uitgebracht.

De eerste single uit deze plaat “Can’t Take That Away” (zie 2e video) is misschien wel het meest originele nummer van ‘The Poppermost’ te noemen. Van de albumtiteltrack “Hits To Spare” die we op de eerste video ter kennismaking meegeven kan dit echter niet gezegd worden. Joe Kane heeft al deze nummers zelf geschreven maar of hij daarmee door de ‘Sabam’-controles zal weten te geraken durven we toch enigszins te betwijfelen. Hij heeft dit album als multi-instrumentalist opgenomen in zijn thuisstudio in Glasgow die de niet mis te begrijpen naam ‘Fabbey Road’ kreeg.

Vermits John, Paul, George en Ringo dezer dagen zelf geen nieuwe platen meer (kunnen) uitbrengen zal de trouwe ‘Beatles’-fan misschien wel genoegen kunnen nemen met de songs die Joe Kane aka ‘The Poppermost’ op zijn album “Hits To Spare” heeft opgenomen. Maar eerlijkheidshalve moeten we hier toch aangeven dat wij er echt niet meer op zaten te wachten en dat er ook heel wat liedjes op deze plaat staan waarmee zelfs de originele ‘Beatles’ geen hit meer zouden kunnen scoren.

(valsam)