JOHNNY BEAUFORD – JUST A LITTLE PICK ME UP

Artiest info
Website
facebook
Label: St. Cait Recordings
Info: Hemifran

Johnny Beauford is een Texaanse folk- en Americana-muziek spelende singer-songwriter uit Mesquite ten oosten van de stad Dallas die in het verleden van 2013 tot 2018 deel uitmaakte van het door hem opgerichte Texaanse Americana-project ‘Jack Kerowax’ en die van 2008 tot 2020 de leadzanger was bij de rockgroep ‘Bravo, Max!’ uit Dallas. Solo had hij tot nu toe enkel een paar thuis opgenomen EP-tjes uitgebracht, maar daar komt nu verandering in want met het reeds in 2020 ingeblikte album “Just A Little Pick Me Up” brengt hij nu na de coronacrisis zijn allereerste full-cd als soloartiest bij ons op de markt via het Zweedse distributieorgaan ‘Hemifran’.

Dat hij vlot in het gehoor liggende rocknummers kan schrijven en zingen bewijst hij al meteen in de swingende openingstrack “Killer Bus Driver” en in de Tom Petty-achtige songs “Messin” Around” en “Fog Song”, maar ook als het qua songtempo een beetje rustiger mag worden weet hij zijn streng eveneens goed te trekken zoals in het catchy nummer “Golden Lungs” en single “Doomsday Café” die u op de bijgevoegde video kunt beluisteren. Andere opvallende tracks op het album zijn “Echo Chamber” met zijn galmende klanken en het dynamisch rockende “CST” dat de afsluitende rockballad “Making Diamonds” voorafgaat.

De late dertiger Johnny Beauford is gehuwd en vader van drie dochters wat hem enkele goede onderwerpen voor zijn songs heeft opgeleverd. Hij brengt de tien nummers op “Just A Little Pick Me Up” samen met zijn trouwe vrienden en bandleden Jonathan Jackson en Garrett Padgett waarmee alle te horen instrumenten werden ingespeeld. Er zijn ook nog enkele gastbijdragen aan deze plaat van co-producer Taylor Tatsch, Sam Powell, Preston Lewis, Brett Lamel en Jordan Carr. Naast zijn poging om het als soloartiest te gaan maken sloot hij zich recent ook aan bij twee nieuwe Texaanse groepen ‘Minor Tigers’ en ‘Cpt. Tornado’. We zijn dan ook benieuwd in welke hoedanigheid we in de volgende jaren opnieuw van Johnny Beauford zullen gaan horen: solo of via de nieuwe bands.

(valsam)
“Being a veteran in the rock music scene around Dallas through his participation in several Texas based bands, Johnny Beauford has now finally decided to create his first solo album called ‘Just A Little Pick Me Up’. He is presenting a mix of contemporary folk songs and dynamic rock tunes in which he is demonstrating his excellent singer and songwriting skills.“ – www.rootstime.be