HENRIK AF UGGLAS – ANOTHER LANGUAGE

Artiest info
Website
facebook - spotify
Label: Paraply Records
Info: Hemifran

Henrik af Ugglas is een Zweedse singer-songwriter en multi-instrumentalist die al sinds meerdere jaren meedraait in het folk- en Americana-circuit in Scandinavië, voornamelijk als lid van diverse lokale groepen zoals ‘Maryland Cookies’, ‘Thåström’ en ‘Weeping Willows’. Nu komt hij voor het eerst met een soloalbum op de proppen dat hij uitbrengt op het ‘Paraply Records’-label van Peter Holmstedt, de stuwende kracht achter de Zweedse platenpromotor ‘Hemifran’.

Voor de plaatopname kon Henrik een beroep doen op zijn broer Peder af Ugglas die ritmegitaar speelde op de zeven songs van het album “Another Language” dat bovendien geproducet werd door Åsa af Ugglas, Henriks’ zus. Het schaarse drumwerk en de overige percussie werd overgelaten aan Christer Jansson. Deze plaat is ook de eerste waarop Henrik af Ugglas liedjes in de Engelse taal zingt en hij doet dat al meteen bij de eerste song met een momenteel zeer actueel thema, namelijk “War”.

“Alone” is daarna een heel kort folkliedje waarop Henrik zichzelf begeleidt op akoestische gitaar en piano. Die song gaat onze favoriete track uit “Another Language” vooraf, zijnde de zes minuten durende emotievolle folkballad When I Go”, een liedje dat in 2011 ook al als afsluitende song op het compilatiealbum “I Like It Better Here – More Music From Home” van ‘Hemifran’ te horen was.

Van de resterende vier liedjes op dit minialbum bleef er maar ééntje over dat ons nog enigszins kon bekoren en dan hebben we het over de song “Screaming Louder” en in mindere mate ook de afsluitende track “I’m In Love With You”. Maar het Engels dat Henrik af Ugglas daarin zingt is verre van perfect uitgesproken en die laatste song legt jammer genoeg ook de vrij beperkte zangkwaliteiten van deze Zweedse troubadour bloot.

(valsam)
“With merely seven songs that are for the first time sung in the English language, the Swedish folktroubadour Henrik af Ugglas is trying to shoot for an international music career with the mini album ‘Another Language’. It is a pity that the best song on this record is the eleven years old track ‘When I Go’. He will also have to continue to work on his expression of the English language.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: HENRIK AF UGGLAS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.