JACLYN REINHART – SLEEP WITH GHOSTS (EP)

Artiest info
Website
facebook
 

Saint John is met zijn 75.000 inwoners de grootste stad in de Canadese provincie New Brunswick. Eén van die inwoners is de zangeres en songschrijfster Jaclyn Reinhart die sinds vorig jaar haar live-optredens verzorgt met haar begeleidingsband ‘The Fire Signs’. Maar daarnaast doet ze ook nog vaak solo-optredens en brengt ze soloplaten uit, zoals nu weer met haar vijf liedjes tellende EP “Sleep With Ghosts”.

Dat is een minialbum waarvoor ze vijf co-composities en volledig zelfgeschreven rootsrocknummers in Americana-stijl heeft opgenomen met de instrumentale begeleiding door leadgitarist Christien Belliveau, akoestisch gitarist en albumproducer John McLaggan, bassist Chuck Teed, toetsenist Jon Estes, percussionist en backing vocalist Mike Biggar en drummer Clinton Charlton. Ook de bijdrage van het strijkersensemble ‘Saint John String Quartet’ aan enkele nummers vormen zeker een extra toegevoegde waarde aan deze plaat.

Haar muzikale voorbeelden en inspiratiebronnen zijn artiesten als Tom Petty en Sheryl Crow. Dat kunnen we hier ook horen in de rootsrock- en Americana-liedjes die ze opnam voor “Sleep With Ghosts”, o.a. in de als ballad vertolkte albumtiteltrack. De liedjes op deze EP kwamen tot stand na een vrij chaotische periode in het relationele leven van Jaclyn Reinhart. Twee van de vijf songs werden eerder al als single uitgebracht met de nummers “Takes A Little Time” en “Rearview” dat u op de eerste video kunt beluisteren en waarin ze terugblikt op haar voorbije turbulente relatie. Voor de tweede video bij deze recensie reserveerden we met “Apology” een andere ballad uit dit album.

Veel platen heeft ze in het verleden nog niet uitgebracht met één full-cd “Adventures” in 2016 en één eerste EP “Favorite Mistakes” uit 2011. Zelf zegt ze dat ze in de voorbije vijf jaar een heel andere vrouw is geworden met veel meer zelfvertrouwen zoals ze hier vertelt in het swingend rockende liedje “Last Disaster” op deze cd. Dat ze daarbij vertelt vanuit haar ervaringen in het persoonlijke leven en haar eigen emoties en gevoelens met de luisteraars wil delen vindt Jaclyn Reinhart bevrijdend en openbarend. Het was haar manier om een genezingsproces door te maken tussen de periode van pijn en verdriet en het uitzicht op een hoopvolle toekomst.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JACLYN REINHART
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.