JUST – DEEP CYCLES

Artiest info
Website
facebook
Label: Sharkin’ Around Music

De 53-jarige Nederlandse singer-songwriter Justin Kniest debuteert nu pas als soloartiest op plaat in de wereld van de popmuziek onder de artiestennaam ‘JUST’. Zijn allereerste plaat heet “Deep Cycles” en bevat acht eigen composities van deze Amsterdammer die in het dagelijkse leven actief is als ‘booker’ voor de Amsterdamse concertzaal ‘Paradiso’ waarbij hij doorheen de jaren met grote hoeveelheden kwaliteitsmuziek werd geconfronteerd en daarin allicht de inspiratie heeft gevonden voor het schrijven van zijn eigen songs.

Daarenboven bespeelt hij ook heel wat instrumenten die hij ook hanteerde bij de opname van het album “Deep Cycles” dat werd opgenomen met de medewerking van diverse muzikanten zoals gitaristen Lothar Kosse, bassist Ruben Bekx, toetsenist René de Vries, Hammondorgelspeler Stephen Darrell Smith en multi-instrumentalist en albumproducer Minco Eggersman op gitaren, drums en percussie en keyboards. De vrouwelijke backing vocals op enkele nummers werden bijgedragen door Dana Kniest, Justin’s dochter.

Het album werd opgenomen tijdens diverse studiosessies gedurende de corona-lockdownperiode en brengt melancholische nummers waarin verhalen worden verteld over verlies, angst, zorgen en hoop. Een eerste song die dergelijke onderwerpen belicht is albumopener “Dark Days” die we op de eerste lyricsvideo meegeven. Ook de tweede lyricsvideo van het nummer “Into The Fire” gaat over een melancholische popsong zoals de meeste tracks op deze cd van ‘JUST’ met als referenties de nummers “Walk Slow Smile More” of de ietwat weemoedig klinkende liedjes “Down The River” en “Feels Like Home”.

Aan sfeervolle nummers is er geen gebrek op dit album want ook het zachtjes swingende “Every Little Tear”, “Desperate Game” en albumafsluiter “Eve Of The Storm” zijn hedendaagse popsongs die weliswaar een jaren ’80-atmosfeer uitstralen. Dergelijke nostalgische klanken zullen anno 2022 zeker nog vele muziekliefhebbers in de Benelux kunnen bekoren. Jammer is eigenlijk alleen dat het na amper 38 minuten al helemaal voorbij is maar dat kan Justin Kniest oftewel ‘JUST’ al gauw met een opvolger goed proberen te maken. Hij kan zichzelf alvast boeken voor een optreden in de ‘Paradiso’.

(valsam)