KAURNA CRONIN – HARSH BEAUTY

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

Een van de meest gerecenseerde gasten op onze ‘review’-pagina’s bij ‘Rootstime’ is de Australische singer-songwriter Kaurna Cronin uit Adelaide. Met in totaal vijf albums die aan onze evaluatie werden onderworpen heeft hij telkens weer kunnen rekenen op positieve feedback over zijn liedjes en zijn albums. En dat zal derhalve niet anders zijn voor zijn nieuwste zesde plaat “Harsh Beauty” die recent op de platenmarkt is verschenen als opvolger van het album “Aloft In Blue” van eind 2020.

Met elf nieuwe zelfgeschreven liedjes voor dit door Kaurna Cronin zelf geproducte album bevestigt hij opnieuw al het goede dat we in het verleden al over hem in onze recensies hadden neergeschreven. Mooie verhalende songs met knappe teksten en dito melodieën die uitstekend werden gearrangeerd en ingespeeld door Kaurna zelf met de hulp van gitarist en mandolinespeler Tom Kneebone, bassist Kiah Gossner en drummer Kyrie Anderson.

Met Matt Morrison en Dave McEvoy op orgel en piano, saxofonist Stuart Patterson en violist Frank Giles werd extra instrumentale versterking in de opnamestudio binnengehaald en de backing vocals werden verzorgd door een trio bestaande uit Alana Jagt, Ryan Martin-John en Lauren Henderson. Hoe één en ander klinkt kunnen we u wellicht het best laten ervaren via de twee video’s bij deze recensie van de songs “Never Said”, de eerste single uit de plaat en het nummer “Our Way”, de openingstrack op dit nieuwe album.

De folkzanger die Kaurna Cronin in hart en ziel is komt op deze plaat verder tot uiting in de nummers “Unknown”, “One Day Away From You”, “I Write Love Songs”, “The Hardest Part” en “Why Do You Love Lizzie?”. Het rockende aspect in zijn werk komt hier aan bod in de songs “Sideways”, “Keep Me By The Rock” en “As It Comes, As It Goes”.

In de zomer van dit jaar komt Kaurna Cronin voor een uitgebreide tournee naar Europa waarbij vooral de Scandinavische landen, Polen en Duitsland worden aangedaan. Waarom de Benelux-landen niet op dit tourschema voorkomen is voor ons niet duidelijk en eigenlijk ook niet aanvaardbaar want zijn werk zou hier toch ook op heel wat appreciatie bij het publiek kunnen rekenen. Misschien moet hij daar toch wel rekening mee houden bij het plannen van optredens in een volgende trip naar Europa.

(valsam)
“One of the most frequently reviewed guests on our site is the Australian singer-songwriter Kaurna Cronin from Adelaide. With in total five records that have successfully passed our evaluations since 2015, he could always reckon on positive feedback for his songs and his albums. And that will evidently only continue with respect to the sixth record ‘Harsh Beauty’ that was recently released.“ – www.rootstime.be