LOVESICK DUO – A COUNTRY MUSIC ADVENTURE

Artiest info
Website
facebook
 

‘Lovesick Duo’ is de naam van een muzikaal liefdeskoppel uit de mooie Italiaanse universiteitsstad Bologna. Paolo Roberto Pianezza en Francesca Alinovi hebben hun hart verloren aan de Amerikaans getinte country-, Western Swing- en rockabillymuziek zoals ze ons voor het eerst hebben laten horen op hun dertien nummers tellende album “All Over Again” dat ze begin 2021 op de internationale platenmarkt hebben geïntroduceerd. Dat was toen wel al hun vierde plaat na debuutalbum “Lovesick Duo” uit 2015 en de daaropvolgende platen “The New Orleans Session” uit 2017 en “The Cardboard Suitcase” uit 2018.

Album nummer vijf werd in volle coronaperiode klaargestoomd en is nu verschenen onder de veel verklarende titel “A Country Music Adventure”. In tegenstelling tot hun vorige plaat met allemaal eigen liedjes brengt het duo deze keer een zorgvuldige selectie van vijftien covers van liedjes uit de wereld van de countrymuziek, aangevuld met één zelfgecomponeerde song “Aint’ No Other Place (For You And Me)” die ze helemaal achteraan op de tracklijst hebben geplaatst en die u in een live gebrachte uitvoering op de tweede video kunt beluisteren.

Paolo Roberto Pianezza speelt op de akoestische en elektrische gitaren, op dobro en op lap steel, terwijl Francesca Alinovi de staande contrabas hanteert en af en toe met de borstelstokken over de drumvellen schuurt. Gastmuzikanten voor dit door het duo zelf geproducete album zijn drummer Filippo Lambertucci die op drie nummers meespeelt en Alessandro Cosentino die bij vier songs op viool speelt. De sound die ‘Lovesick Duo’ in de nummers op deze plaat heeft gecreëerd doet bij ons nostalgische herinneringen oproepen aan de jaren ’50-muziek.

Toch is de origine van de gecoverde nummers meestal nog niet zo ver terug in de tijd gesitueerd zoals u uit de hieronder meegegeven tracklijst kunt opmaken. Op de twee resterende video’s bij deze recensie kunt u het Italiaanse duo aan het werk zien en horen in het nummer “White Lightning” dat door JP Richardson werd geschreven. Hij is beter gekend als ‘The Big Bopper’, de artiest die op 29-jarige leeftijd in de winter van 1959 samen met Buddy Holly en Ritchie Valens omkwam in een vliegtuigcrash. Deze song werd voor het eerst populair in de countryversie van George Jones. De derde video is hun versie van de erg vaak gecoverde song “Hey Good Lookin’”, geschreven en gezongen door Hank Williams Sr. in 1951 en in 2001 opgenomen in de ‘Grammy Hall Of Fame”.

‘Lovesick Duo’ heeft in de loop van de voorbije jaren met hun country-, Western Swing- en rockabilly-liedjes een permanente plaats weten ter veroveren in de wereld van de betere rootsmuziek. Ze treden dan ook heel vaak op buiten hun Italiaanse landsgrenzen en ze zullen dat ook nu in de volgende drie weken alweer doen in Nederland en België. Als u het enthousiaste duo eens live aan het werk zou willen zien, dan kunnen we een bezoekje aan de hieronder vermelde festivals warm aanbevelen.

(valsam)

 

 

 

TRACKLIJST:
1. Roly Poly (Bob Wills And His Texas Playboys)
2. Hey Good Lookin’ (Hank Williams Sr.)
3. Heartaches By The Number (Ray Price)
4. I Still Miss Someone (Johnny Cash)
5. Thanks A Lot (Ernest Tubb)
6. I’ve Got A Tiger By The Tail (Buck Owens)
7. If You’ve Got The Money (I’ve Got The Time) (Lefty Frizell)
8. Mama Tried (Merle Haggard)
9. Divorce Me Cod (Merle Travis)
10. Singing The Blues (Marty Robbins)
11. For The Good Times (Kris Kristofferson)
12. Bloody Mary Morning (Willie Nelson)
13. I Wonder Where You Are Tonight (Dolly Parton)
14. White Lightning (George Jones)
15. Miss The Mississippi And You (Jimmie Rodgers)
16. Ain’t No Other Place (For You And Me) (Lovesick Duo)