TECTONICBEATS – NIGHTINGALE (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Tectonic Recordings
 

‘TectonicBeats’ is een in 2010 opgerichte onafhankelijke productiefirma van Will Carney uit Californië die gespecialiseerd is in het componeren en produceren van elektropopmuziek en elektronische synthesizertracks voor een groot publiek. Het behouden van een leuke melodie is een absolute prioriteit voor deze Amerikaanse componist en muziekproducer achter ‘TectonicBeats’.

Voor de in Arizona en Australië opgenomen debuut-EP “Nightingale” heeft hij drie nummers gecomponeerd die elk om en bij de drie minuten duren. Die tracks worden op dit schijfje in twee versies gepresenteerd op de EP, namelijk eerst gezongen en daarna in een instrumentale versie.

Op de bijgaande video kunt u de albumtiteltrack “Nightingale” beluisteren die veelvuldige synthesizergeluiden bevat en die gezongen wordt door de Australische zangeres Brooklnn die haar vocale capaciteiten ook ter beschikking heeft gesteld voor de twee andere nummers op deze EP: popsong “Rosemary” en de melodieuze psychedelische track “Exemplar”.

Alle drie songs werden voorafgaand als singles uitgebracht en kenden veel bijval op de streaming- en download-media. “Nightingale” kwam op single uit in juni 2021, “Rosemary” verscheen midden juli 2021 en “Exemplar” kwam twee weken later als single op de markt. Dat ze nu verzameld werden op deze EP zal de liefhebbers van dit soort dansbare elektronische popmuziek wellicht kunnen plezieren.

(valsam)