TRIO ROP – MELLAN OSS

Artiest info
Website
facebook
Label: Kakafon Records
Info: Hemifran

‘Trio Rop’ is de naam van een hedendaags folktrio bestaande uit de drie harmonieus samenzingende jongedames Elin Buxfeldt (25 jaar), Petrix Hessel (27 jaar) en Sofia Källman (26 jaar). Ze volgden alledrie les aan de Hogeschool in Göteborg en ze ontdekten als snel hun gemeenschappelijke interesse in de traditionele folkmuziek die ze a capella konden zingen.

De songonderwerpen van de door de dames zelf gecomponeerde liedjes op hun debuutalbum “Mellan Oss” handelen over relationele aspecten, liefdesbreuken, de moelijke herstelperiode en het telkens weer verliefd worden en de onvermijdelijke breuk die daar dan weer op volgt. De twaalf nummers die ze brengen op deze 47 minuten durende plaat worden allemaal in de Zweedse taal gebracht en zoals u eerder al heeft kunnen vernemen hebben wij daar ook nu nog steeds veel moeite mee wat betreft verstaanbaarheid van de verhalende songteksten.

Dat maakt het ook moeilijk voor ons om een correct oordeel te vellen over de succeskansen van dit album en dit damestrio dat voor de opname van deze plaat werd bijgestaan door een zestal andere Zweedse zangstemmen. Laat ons daarom toe om dit aan de lezers en luisteraars over te laten via de bijgevoegde video van een live gebrachte uitvoering van het nummer “Simma Aldrig Ensam”. We konden op het web ook nog vernemen dat er al twee singles uit dit album werden getrokken met de nummers “Släpp Ut Mig” en “Kasta”.

We weten dat het zingen van Zweedse folkliedjes in dat land bijzonder populair is bij de bevolking die zich op lokale feestjes wel eens collectief aan zo’n volksliedje durven wagen. Maar of er op deze cd ook geschikte nummers staan voor dit nobele doel is ons onbekend en zal misschien door de muzikale toekomst voor ‘Trio Rop’ worden uitgewezen.

(valsam)
“Three Swedish young ladies have formed ‘Trio Rop’ and released their debut album ‘Mellan Oss’ with twelve self-composed traditionally styled folk songs. Elin Buxfeldt, Petrix Hessel and Sofia Källman are telling stories and are harmoniously singing about relationships with its constant falling in and out of love and the related unavoidable break-up pains.“ – www.rootstime.be