RED HOT SHAME – MY SATELLITE

Artiest info
Website
facebook
Label: Shameful Records
 

‘Red Hot Shame’ is de naam van een Amerikaanse rockformatie uit Eureka in Noord-Californië. De groep werd in 2017 opgericht door zanger, songschrijver en multi-instrumentalist Xeff Scolari die toen samen met keyboardsspeler James Terris en de blaasinstrumenten en percussie bespelende Steven Pitsenbarger aan een nieuw muzikaal avontuur begon met de release van hun debuutalbum “Curiosity”. Vorig jaar kwam daar een vervolg op met een tweede album dat “Sounds Like” heet.

Midden april 2022 bracht ‘Red Hot Shame’ al een derde hier geëvalueerde plaat uit die “My Satellite” als titel kreeg, uit elf tracks bestaat en een stevige uitbreiding van de groep liet zien met Ryan Wilson op elektrische gitaar, Spencer Kennedy op basgitaar, Mark Bennet op mondharmonica en Rick Fugate op drums.

De energieke albumtiteltrack “My Satellite” kunt u beluisteren op de bijgevoegde audiovideo. Stevige rockmuziek krijgen we verder ook aangeboden via de tracks “Stranded” en “Eject” maar de meerderheid van de nummers op deze plaat zijn rustige songs zoals de ballads “The Only Star”, “Solitude”, Synchronizing”, “Little Moon” en de melodieuze nummers “My Shuttle” en “Come On, Rocket”.

De elf nummers op “My Satellite” werden ingedeeld in vier hoofdstukken waarvan wij de logica achter deze keuze niet meteen hebben kunnen ontdekken. We vermoeden dat de levenslijn werd gevolgd met vooraan de geboorte, gevolgd door de liefde, het verlies en de dood waarna zelfs nog de wedergeboorte aan bod komt. Het album werd eind 2021 in Eureka, Californië opgenomen in de ‘Shameful Studio” die eigendom is van de ‘Red Hot Shame’-frontman Xeff Scolari die daarbij zelf ook nog de rol van producer heeft waargenomen.

(valsam)