TERRY KLEIN – GOOD LUCK TAKE CARE

Artiest info
Website
facebook
 

Maart 2019: ik mocht een eerste recensie schrijven over het album “Tex” van de Amerikaanse folk-, country- en Americana-zanger en songschrijver Terry Klein uit Austin, Texas. In 2017 debuteerde hij op plaat met het door collega-muzikanten Mary Gauthier en Rodney Crowell bejubelde album “Great Northern”. “Good Luck Take Care” is de allernieuwste productie van Terry Klein, een tien songs tellende plaat met allemaal eigen composities die hij opnam in Nashville, Tennessee met producer Thomm Jutz die op de songs ook meespeelde op akoestische en elektrische gitaren, terwijl Lynn Wiliams achter het drumstel plaatsnam en Tim Marks de basgitaar hanteerde. Pedal steelgitaarspeler Scotty Sanders en violiste en mandolinespeelster Tammy Rogers vervolledigden de instrumentale begeleidingsgroep in de opnamestudio.

Voor zijn poëtische songteksten laat Terry Klein zich inspireren door dagdagelijkse gebeurtenissen en doet hij ook ideëen op in literatuur en kunst om er soms emotioneel geladen teksten over te schrijven. Op “Good Luck Take Care” doet hij dit o.a. in de twee liedjes die u op de bijgevoegde audiovideo’s kunt beluisteren: folkballad “Cheryl” en bluestrack “60 In A 75”. Deze gehuwde veertiger en vader van twee dochters heeft gewerkt in fabrieken, ziekenhuizen en een korte carrière in de politiek gehad vooraleer hij een zestal jaren geleden besloot om het uiteindelijk als professionele muzikant te gaan proberen. Daar heeft hij volgens ons tot op heden geen spijt van want de vele optredens die hij in de Verenigde Staten mag spelen getuigen dat zijn muziek bij het publiek zeer gesmaakt wordt. Zijn derde album zal daarbij allicht waardevol blijken om zijn fanbasis nog eens stevig uit te breiden.

Voor we hier gaan afsluiten wil ik u toch nog even een bloemlezing geven van de titels van de volgens ons beste songs op “Good Luck Take Care”: het op werk van Rodney Crowell lijkende uptempo gebrachte openingsnummer “60 In A 75” en het over de uitdagingen van het ouderschap handelende “Does The Fish Feel The Knife”, toch wel een moeilijke vraag waar ook wij niet direct een correct antwoord kunnen verzinnen. Verder is het op deze plaat genieten geblazen van het rockende “Salinas”, de over een verloren liefde handelende ballad “The Salt”, uptemposong “The Ballad Of Dick Trickle” over de bekende Amerikaanse NASCAR-autoracer die in 2013 overleed, de over de stad Boston handelende countryrocker “Such A Town”, de op werk van Guy Clark lijkende countryballad “What You Lose Along The Way” in parlando-stijl en het emotionele verhaal in de song “The Woman Who Was Lost In The Flood” over de dramatische vlucht van een vrouw uit een foute relatie.

(valsam)