STEVEN CASPER & COWBOY ANGST – HEY!

Artiest info
Website
facebook
Label: Silent City Records
 

De in New York geboren maar na omzwervingen door Japan, Italië, Nigeria en Mexico sinds lange tijd in Los Angeles, Californië aanbelande singer-songwriter Steven Casper is al jarenlang een vertrouwde gast bij ‘Rootstime’. De redenen daarvoor zijn z’n vele albums en EP’s met roots- en Americana-liedjes die hier tot meestal zeer lovende recensies hebben geleid. Sedert meerdere jaren treedt hij op met zijn begeleidingsband ‘Cowboy Angst’ die is samengesteld uit bassist Herb Dietelbaum, toetsenist Carl Byron, gitarist Dan Wistrom en drummer Jay Nowac.

Dietelbaum en Nowac spelen op het nieuwe album “Hey!” van ‘Steven Casper & Cowboy Angst’ nog mee op twee tracks: “Howling At The Moon (Wine And Weed)” en “Cold Dark Hole”, misschien niet toevallig twee van de mooiste songs op deze cd. Maar ze zijn recent vervangen door Alex U-Ren op basgitaar en Jim Doyle op drums die nu dus deel uitmaken van de officiële bezetting van ‘Cowboy Angst’.

Op het album “Hey!” brengen deze mannen acht nummers waarvan er zes door Steven Casper werden geschreven en twee songs coverversies zijn. Het eerste gecoverde liedje is het ook door andere artiesten vaak gecoverde folkrocknummer “Absolutely Sweet Marie” van Bob Dylan (zie 2e audiovideo) uit diens dubbelalbum “Blonde On Blonde” van 1966. Coversong nummer twee is het nummer “Motherless Child”, een tekstueel lichtjes aangepaste versie van de gospelbluessong “Mother’s Children Have A Hard Time” die ook gekend is als “Motherless Children” en die voor het eerst door Blind Willie Johnson werd opgenomen in 1927.

Op de eerste video kunt u het kwintet in de albumtiteltrack “Hey!” beluisteren maar we willen u toch ook nog even wijzen op enkele andere sterke songs die ‘Steven Casper & Cowboy Angst’ op deze plaat hebben opgenomen, te beginnen met openingstrack “Easy”. Verder kunnen wij gezellig genieten van de countryballads “So Damned Hard” en het door warme accordeonklanken ondersteunde liefdesliedje “By Your Side” dat eigenlijk over zijn gevoelens en pijn gaat bij het overlijden van zijn moeder. Zoals bij de vroeger op deze pagina’s besproken drie EP’s en drie full-cd’s van Steven Casper kunnen we hier nog maar eens concluderen dat we nog altijd niet genoeg kunnen krijgen van de composities van deze door al die actieve muziekjaren zeer ervaren Amerikaanse singer-songwriter.

(valsam)