PETE GOW – LEO

Artiest info
Website
facebook
Label: Clubhouse Records

De negen liedjes op het derde soloalbum “Leo” van de Londense singer-songwriter Pete Gow werden al opgenomen tussen maart en december 2020, heel snel na de release van zijn solodebuutplaat “Here There’s No Sirens” dat in april 2019 op de markt en diens opvolger “The Fragile Line” uit 2020 die beiden al meteen op heel veel positieve commentaren in de vakpers konden rekenen. Maar de coronapandemie en de daaraan gekoppelde lange lockdown-periode zorgden ervoor dat de nieuwe plaat pas officieel eind april 2022 uitgebracht werd.

De producer van “Leo” was Joe Bennett die ook het vorige album van Pete Gow had geproducet en die de eigenaar is van de opnamestudio ‘Farm Music Studios’ in Oxfordshire waar deze songs werden ingeblikt. Pete op gitaren, Joe op basgitaar, piano, orgel, strijkers en blazers en Fin Kenny op drums namen het inspelen van alle instrumenten bij deze negen songs voor hun rekening.

Pete Gow draait al heel wat jaartjes mee in de Britse muziekwereld als lid van de ‘Case Hardin’- alt.country-formatie waarmee vier albums met eigen songs werden uitgebracht in de periode tussen 2007 tot 2016. De eerste single die uit dit nieuwe album werd getrokken is de uptempo openingstrack “Where Else Would We Be Going?” die u op de eerste audiovideo kunt beluisteren. De andere video laat u kennismaken met het nummer “Say It With Flowers” waarin het geluid van de blazers opnieuw een belangrijke rol speelt.

De ruim georkestreerde en gearrangeerde liedjes blijven elkaar opvolgen op dit album want ook “Side III Of London Calling”, “Both Sides Are Down”, “Leonard”s Bar” en “Eight Long Hours” worden instrumentaal verrijkt met vrolijke klinkende blaasinstrumenten en melodieuze strijkersarrangementen. Het songtempo gaat tussendoor wel een paar keer even naar beneden in de intimistische ballad “Casino” die Pete Gow samen schreef met Jim Maving, zijn ex-collega bij de groep ‘Case Harding’, en ook wel wat voor het piano- en orgelnummer “This City Is A Symphony”.

De laatste song op deze plaat is een herneming van de single en openingstrack “Where Else Would We Be Going?” die hier in een uitgeklede akoestische versie wordt gebracht. “Leo“ is een mooi georkestreerde derde soloplaat van Pete Gow die in de songteksten bewijst dat hij in staat is om boeiende verhalen in knappe liedjes te transformeren. Ook de verdienste van multi-instrumentalist en producer Joe Bennett aan het resultaat van dit album mag hier gerust nog eens extra in de verf gezet worden.

(valsam)