LUCY GRUBB – WASTE MY TIME (EP)

Artiest info
Website
facebook
 

De 23-jarige Britse zangeres en songschrijfster Lucy Grubb uit Norwich zingt countryliedjes waarin ze elementen uit de pop- en folkmuziek verwerkt. In 2017 trad ze voor het eerst op het voorplan met de release van een debuutplaat via de EP “18 Miles” waarmee ze meteen in de prijzen wist te vallen als beste EP van het jaar in het Verenigde Koninkrijk. In 2020 brachte ze een tweede EP op de markt onder de titel “Dear Walter” met daarop vier liedjes, net als op haar eerste release.

Nu kregen we haar derde EP toegestuurd die in Engeland in juni vorig jaar werd uitgebracht en nu internationale belangstelling najaagt. Ook hier brengt Lucy Grubb weer vier zelfgecomponeerde liedjes waarvan we er twee hebben weerhouden voor de video’s bij deze recensie. In het eerste filmpje hoort u de door banjo begeleide song “You Don’t Do Anything” en daarna kunt u op de tweede video genieten van de openingstrack “Waste My Time”, ook de EP-titeltrack.

De plaatopname gebeurde in de studio ‘The Forge’ in Wickmere in het Engelse graafschap Norfolk met de hulp van gitarist Richard Poynton, toetsenist Piers Hunt, bassist Kev Burton en drummer Paul Weston, terwijl Richard Ward zijn bijdrage aan de vier songs aflevert op akoestische gitaar en banjo. U heeft twee van de vier songs op de video’s aangeboden gekregen en dus moeten we hier alleen nog de twee overige nummers vermelden, zijnde het melancholische “Other Side” en de mooie van hartepijn en spijt overlopende ballad “When It Rains” waarmee dit minialbum knap wordt afgesloten.

Na drie EP’s in vijf jaar tijd is het moment misschien wel rijp voor Lucy Grubb om eens een volwaardig studioalbum uit te brengen. Haar Americana-liedjes zullen ongetwijfeld in de smaak vallen bij de vele fans van dat muziekgenre. Haar unieke stemgeluid zal daarenboven klinken als ‘een engeltje dat op je tong piest’ en als dat engeltje dan ook nog de ‘looks’ heeft van Lucy, dan lijkt haar muzikale toekomst wel verzekerd.

(valsam)