SILVER LINING – GO OUT NOWHERE

Artiest info
 
facebook
Label: Die With Your Boots On Records
Distr.: Suburban

‘Silver Lining’ is de naam van een samengestelde supergroep uit Noorwegen met leden uit de formaties ‘The Northern Belle’ en ‘Louien’. Ze vormen een leuk en talentrijk folkkwartet dat de Americana-sound hoog in het vaandel wil dragen op hun tweede plaat “Go Out Nowhere”, de opvolger van het vooral uit akoestische nummers samengestelde debuutalbum “Heart And Mind Alike” van juni 2018.

De vier groepsleden van ‘Silver Lining” zijn gitarist Halvor Falck Johansen, zangeres-gitariste en op toetsen spelende Live Miranda Solberg, zangeres-gitariste Stine Andreassen en de op gitaar, dobro en pedal steelgitaar spelende Bjørnar Ekse Brandseth. Ze kwamen vier jaar geleden samen, gedreven door hun gemeenschappelijke liefde voor de muziek van Gillian Welch en Dave Rawlings tijdens een ‘tribute night’ voor hun helden.

De perfecte blending van de harmonieus samenzingende stemmen van de zangeressen Stine Andreassen en Live Mirand Solberg zorgde voor een unieke sound bij ‘Silver Lining’, ondersteund door de zachte folkmuziek die de vier bandleden samen spelen. Op “Go Out Nowhere” is die muzikaliteit in de instrumentatie veel sterker aanwezig dan op hun debuutplaat “Heart And Mind Alike”, mede dankzij de bijdrage van een ritmesectie met de twee gastmuzikanten Chris Holm op basgitaar en Kim Åge Furuhaug op drums en met albumproducer Yngve Sætre op piano.

Dit wordt hier o.a. geïllustreerd in de twee liedjes die we op de bijgaande audiovideo’s laten horen: albumtiteltrack “Go Out Nowhere” en de sfeervolle ballad “The Dream”. Het is verder heerlijk luisteren geblazen naar de lo-fi gebrachte melancholische liedjes “Your Everything”, “I Can’t Stay”, “Days Like These” en de intimistisch gepresenteerde tracks “Master Of Disguise” en “Frosty Hands”.

Deze plaat hoort thuis in uw verzameling als u eens van een rustige avond vol zachte hemelse muziek wilt genieten want de engelenzang van de twee Noorse dames van ‘Silver Lining’ zal u ongetwijfeld in de juiste stemming weten te brengen. Als u daarna nog meer engeltjes zou willen horen, dan raden we u de platen van het gelijkgestemde harmonieus samenzingende Zweedse folkduo ‘First Aid Kit’ aan.

(valsam)