JOSHUA HEDLEY – NEON BLUE

Artiest info
Website
facebook
Label: New West Records
Distr.: V2 Benelux

De Amerikaanse countryzanger Joshua Hedley werd geboren in Naples, Florida en verhuisde op zijn 19e naar Nashville, Tennessee waar hij zich in het wereldje van de countrymuziek ging wentelen met het oogmerk om er zelf een succesvolle artiest in het genre te gaan worden. Hij leerde al snel op gitaar spelen en sinds zijn derde levensjaar begon hij ook al op viool te spelen. Hij mocht daardoor al eens in de opnamestudio’s van Nashville opduiken als gastmuzikant voor enkele grote lokale countrysterren zoals Margo Price, Willie Watson en Justin Townes Earle.

Sinds 2004 is hij actief als soloartiest en staat hij regelmatig op de podia in de cafés en lokalen waar countrymuziek voor het grote publiek wordt gebracht. Maar hij kreeg een drugs- en alcoholprobleem waarvan hij gedurende enkele moeilijke jaren moest ontwennen. Daardoor duurde het tot 2018 toen hij op 33-jarige leeftijd zijn allereerste soloplaat mocht uitbrengen onder de titel “Mr. Jukebox”. Dat was wel meteen een schot in de roos en het album deed hem aan de top van de countryhitlijsten belanden.

Vanzelfsprekend gaan er dan plots heel wat deuren open voor zo’n succesvolle artiest en ook voor Joshua Hedley lag er een contract klaar bij het in Americana- en countrymuziek gespecialiseerde platenlabel ‘New West Records’. Zij boden hem de kans om rustig nieuwe nummers te schrijven die uiteindelijk op zijn tweede soloalbum “Neon Bue” zouden belanden, de plaat die we hier wat nader onder de loep zullen nemen.

Twaalf countryrocksongs en countryballads staan er op de tracklijst van dit album dat begint met een heuse swingende countryrocker “Broke Again” die u op de tweede video kunt beluisteren. De andere video is er één van de albumtiteltrack “Neon Blue”, ook al een zeer hitgevoelige rocksong. Maar dat Joshua Hedley ook kaas gegeten heeft van het componeren van echte tearjerkers blijkt uit de nummers “Country & Western”, “Down To My Last Lie”, “Free (One Heart)”, het jazzy “Let’s Make A Memory” en de mooie albumafsluiter “River In The Rain”, een prachtige coverversie van Roger Miller’s liedje uit 1985 dat in 2017 ook terug te vinden was op het album “Windy City” van Alison Krauss.

Maar daarnaast is Joshua Hedley ook erg sterk als performer van honky-tonk liedjes en countryrockers wat hij hier aantoont via de nummers “The Last Thing In The World”, “Neon Blue”, “Burry Me With My Boots On” en “Wonder If You Wonder” waarop hij ook voor knap swingend vioolspel zorgt. Joshua Hedley verdient volgens ons ongetwijfeld een permanent plaatsje naast enkele grote countrysterren als George Jones, Alan Jackson, Garth Brooks of Rodney Crowell en het te verwachten succes van zijn tweede album “Neon Blue” zal hem daarbij zeker weten te helpen.

(valsam)