49 WINCHESTER – FORTUNE FAVORS THE BOLD

Artiest info
Website
facebook
Label: New West Records
Distr.: V2 Benelux

Zanger, songschrijver en gitarist Isaac Gibson van de Amerikaanse ‘Southern Rock’-formatie ’49 Winchester’ uit het amper 2000 inwoners tellende dorpje Castlewood in Russell County, Virginia heeft zichzelf een ‘ZZ Top’-achtige baard aangemeten die hem als frontman van deze groep meteen doet opvallen. Maar als je het nieuwe vierde studioalbum “Fortune Favors The Bold” - het eerste voor het ‘New West Records’-label uit Nashville - van deze band beluistert valt zijn unieke stemgeluid nog veel meer op.

Op deze plaat kunnen we dat beluisteren doen in tien tracks waarin allerlei elementen uit de folkrock-muziek, de Appalachian sound en uit de soul- en alt.country-muziek zachtjes zijn ingeslopen. Met Noah Patrick op pedal steelgitaar, Bus Shelton op leadgitaar, Chase Chafin op basgitaar, Tim Hall op toetsen en Justin Louthian op drums brengt ’49 Winchester’ vlot in het gehoor liggende nummers die zo naast groepen als ‘Drive-By Truckers’, ‘The Allman Brothers Band’ en/of ‘Uncle Tupelo’ kunnen gedraaid worden.

Ter kennismaking met dit album laten we u op de twee video’s de ballad “Damn Darlin’” en folkrocker “Russell County Line” horen. Maar voor we op de plaat aan deze nummers zijn toegekomen hebben we al even kunnen genieten van de openingstrack “Annabel” en alt.countryrocksong “Man’s Best Friend”. Andere leuke nummers uit dit album zijn “Hillbilly Daydream”, de titeltrack “Fortune Favors The Bold”, de met volle overgave gezongen soulballad “Neon” en het catchy swingende slotnummer “Last Call”.

’49 Winchester’ draait al zo’n achttal jaartjes mee en dat leverde tot op heden in totaal dus vier albums op. Ze debuteerden met het titelloze album “49 Winchester” in 2014 dat pas in 2018 een vervolg kreeg met de plaat “The Wind”. In 2020 volgde nog een EP “Bigtone Sessions” en tegen het einde van dat jaar was er het toepasselijke getitelde derde album “III”. Met dit nieuwe “Fortune Favors The Bold” mikken ze dit jaar voor het eerst op internationale erkenning door het album te laten uitbrengen en te laten promoten door ‘New West Records’.

(valsam)