NICK NACE – THE HARDER STUFF

Artiest info
Website
facebook
 

De coronapandemie heeft er voor gezorgd dat iedereen wel zijn eigen verhaal had over hoe hij of zij die moeilijke periode is doorgekomen. Zo ook singer-songwriter Nick Nace, een van oorsprong in Canada geboren muzikant die zijn succes ging beproeven in Nashville, Tennessee en daar dan ook in maart 2022 zijn recentste album “The Harder Stuff” in de ‘Smoakstack Studios’ heeft opgenomen. Het is de opvolger van zijn in 2019 verschenen album “Wrestling With The Mystery”.

De net 40 jaar geworden muzikant was tijdens de coronacrisis wel teruggekeerd naar Canada om er tijdens de lange periode van inactiviteit bij zijn familie en geliefden te kunnen zijn. Hij vond er inspiratie en creativiteit om tien nieuwe nummers te componeren voor dit album. Toch zijn er op één na geen nummers te horen die over de traumatiserende pandemieperiode gaan, met uitzondering dan van de song “There’s No Music In Music City” (zie 2e video) die de lockdownsfeer in Nashville tijdens deze crisis perfect kan weergeven.

We willen ook even stilstaan bij de instrumentalisten die deze plaat samen met Nick Nace hebben opgenomen: gitaristen Steven Cooper (ook albumproducer) en Jon Latham, bassist Todd Bolden, drummer Erin Nelson, fiddler Megan Palmer, keyboards en accordeonspeler John Henry Trinko, organist Owen Beverly en accordeonist en klokkenspeler John Calvin Abney. De meeste nummers op dit album gaan over relaties in al zijn aspecten. Nick Nace vertelt verhalen in elk nummer, soms uit zijn eigen leven gegrepen maar soms ook eenvoudige observaties uit zijn omgeving of geheel fictief tot stand gekomen.

Dat de gedwongen eenzaamheid tijdens de coronacrisis bijzonder vruchtbaar is gebleken voor Nick Nace als songschrijver en dat hij die depressieve tijd in iets heel positief heeft kunnen omzetten kunnen we op de albumtiteltrack “The Harder Stuff” horen en eveneens in liedjes als “Little Kid”, het aanstekelijke walsje bij het Tex-Mex-nummer “The Rio Grande On Christmas Eve” dat eigenlijk over de immigratieproblemtiek gaat. Verder zijn “The Piece That Fits”, countryrocker “The Skin Of Our Teeth” en de toepasselijk getitelde slotsong “Last Call” (zie 1e video) ook best heel aangenaam beluisterbare liedjes op dit album.

(valsam)

CD-RELEASE DATE: 29 JULI 2022