THE ROCKIN’ SPOT – VOLUME 2: LOUISE

Artiest info
Website
facebook
Label: Atomicat Records
De samensteller van de verzamelplaten voor ‘Atomicat Records’ vol oldies uit de jaren ’50 en ’60 lijkt onvermoeibaar te zijn. Dee Jay Mark Armstrong beschikt over een indrukwekkend arsenaal aan stokoude liedjes waar de meesten onder ons nog nooit van gehoord lijken te hebben. Toch blijft hij onverdroten verder grasduinen in zijn enorme archief om alweer een nieuwe serie van rock’n’roll-liedjes rond een specifiek thema samen te stellen.

“The Rocking Spot” is zijn meest recente verzameling met als eerste uitgave “Volume 1: Juliet” waarover we hier een tijdje geleden hebben geïnformeerd. Nu is er “Volume 2: Louise” verschenen in deze serie met alweer 28 liedjes uit de periode van 1954 tot 1963 waarin muziekgenres als rhythm & blues, rock’n’roll en rockabilly in liedjesvorm worden vertolkt. Van de uitvoerders van deze songs kunnen we u ook deze keer maar heel weinig vertellen, simpelweg omdat ze ook voor ons notoire onbekenden blijken te zijn en ook de door hen gebrachte nummers doen niet meteen een belletje rinkelen in ons muzikale geheugen.

Dus hebben we maar opnieuw twee liedjes van de enige bekende performers uit dit tweede aanbod geselecteerd om ze in audiovorm op de bijgaande video’s aan u voor te stellen. Het eerste filmpje laat u kennismaken met het nummer “Rip It Up” van Chuck Berry uit 1961 en op de tweede video hoort u het liedje “Chick Safari” zoals opgenomen door ‘Billy Haley And His Comets’ in 1960. Voor het resterende aanbod op “The Rockin’ Spot – Volume 2: Louise” moet ik u doorverwijzen naar de hier toegevoegde tracklijst zoals die afgedrukt staat op de rugzijde van het betreffende cd-hoesje.

Dat het beluisteren van dit retroalbum ook nu weer voor heel wat dans- en luisterplezier zal kunnen zorgen staat voor ons echter buiten kijf. Zet net als bij de eerste uitgave in deze serie alle zorgen (en stoelen) eerst even aan de kant, creëer dan een voldoende ruime dansvloer en laat u vooral helemaal gaan op de tonen van deze 28 songs.

(valsam)