NO ANGRY YOUNG MAN – RISE AGAIN

Artiest info
Website
facebook
 

De Vlaamse formatie ‘No Angry Young Man’ werd in 2006 opgericht door zanger-gitarist Jeroen Van Ham, pianist en keyboardsspeler Johan Loeckx en Pieter M. Hulst die op cello en ukelele speelt op de nummers die deze groep voor het eerst opnam in 2009 op hun titelloze debuutplaat. Vier jaar daarna kwam in 2013 een tweede album op de markt die “Paris Rains” als titel kreeg.

Het duurde echter negen lange jaren inclusief de twee lockdown-coronajaren vooraleer een derde album door de formatie ‘No Angry Young Man’ tesamen met een twintigtal topmuzikanten op blazers, strijkers en percussie werd opgenomen in studio ‘Room 13’ in Gent. De toepasselijke albumtitel “Rise Again” mag dus letterlijk genomen worden want de verrijzenis van dit trio komt als geroepen.

Hun mix van popmuziek met klassieke invloeden levert een half uur durende plaat op met daarop zeven nummers die ze in alle rust en stilte componeerden in een afgelegen hut in de Ardennen. Ééntje is echter geen eigen compositie van het ‘NAYM’-trio maar een heel mooie coverversie van de popklassieker “Wuthering Heights”, de op het gelijknamige boek uit 1847 van Emily Brontë en diens prachtige verfilming uit 1970 gebaseerde debuutsingle uit 1978 van de Britse zangeres Kate Bush.

De eerste single uit “Rise Again” is het op de eerste video te horen uptemponummer “Beyond My Grief” en op het andere filmpje kunt u genieten van de albumopeningstrack “Eyes Fixed On One”.

Er zitten behoorlijke porties melodie en melancholie in de knap gearrangeerde nummers op dit album. We kunnen de tracks “Rise Again”, het theatrale epos “Boy With A Gun”, het intimistische “Never Leave Again” en de al even mooi swingende albumafsluiter “Bakerman” dan ook nog warm aanbevelen. We hoeven niet te betwijfelen dat ‘No Angry Young Man’ ook live zal scoren met hun muziek, gezien de energie en de liefde die deze drie mannen in hun nieuwe songs hebben gestopt.

(valsam)