QUIET CONFUSION – MAGELLA

Artiest info
Website
facebook

 

 

“A mix of straight stoner rock with tons of fuzz, 70s echoes and psychedelic trips…”

Eén van de avontuurlijkste stoner rock bands van dit moment komt uit Italië en weet dat grof soort rock/metal gebaseerd op hardrock uit de seventies van bands als Black Sabbath, opnieuw leven in te blazen. Het gaat hier om Quiet Confusion, een trio uit de regio Verona rond frontman Antonio Cortina (zang, gitaar). De band werd in 2009 opgericht met als gemeenschappelijke doel “weg te komen van de routine en met hun creatieve energie op zoek gaan naar een wild en opwindend geluid…”. Slechts een jaar later produceerden ze hun eerste EP en in de winter van 2011, namen ze hun zelf geproduceerde debuutalbum ‘Jungle’ op, dat in 2012 werd uitgebracht.

Go Down Records is een collectief, opgericht in 2003, om onafhankelijke muziek te promoten en te ondersteunen met een platenlabel, een boekingsbureau en tegenwoordig ook een online winkel.

In 2013 tekenden ze bij Go Down Records voor de release van hun tweede album ‘Commodor’ (2014). De opnames vonden plaats in Mellowsong Studio, onder de artistieke productie van Max Ear, drummer van OJM en Ananda Mida, evenals medeoprichter van het label. In 2017 veranderde de line-up. Antonio Cortina (gitaar) en Mattia Stefani (drums) brachten als power duo, ‘China Pensionne’ uit. Later nam Mattia een pauze en verving Giovanni Franceschini hem op drums. Roberto Panarotto vervoegde zich bij de band op bas. In januari 2021 werd de digitale single "Wastin' Time" uitgebracht samen met een muziekvideo, de voorbode van het nieuwe album, ‘Magella’.

‘Magella’, Quiet Confusion’s vierde studioalbum is een mix van pure stoner rock met tonnen fuzz, echo’s uit de jaren zeventig en psychedelische trips. Het is opgenomen op de "ouderwetse manier" om de kracht en dynamiek van live muziek vast te leggen. Deze productie is verre van de huidige bedrijfsregels, maar essentieel voor de band omdat ze uiterst eerlijk is. ‘Magella’ is een eerbetoon aan de vrijheid van meningsuiting, omdat de band het voorrecht had om op een instinctieve en oprechte manier soundscapes te verkennen. De line-up van het powertrio bestaat is de nieuwe (Cortina,  Panarotto & Franceschini). Beide “nieuwe” heren staan voor een groovy ritmesectie en voegden een psychisch tintje toe aan de arrangementen, gebruikmakend van hun eigen voorliefde voor jammen. Mijn persoonlijke top-3 bestaat uit: “Long Wave”, “Droppers” & “J.J.”.

“Quiet Confusion’s fourth album ‘Magella’, the prove that stoner rock is still alive and helps while kicking…” (ESC – Rootstime, BE)

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: QUIET CONFUSION
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘MAGELLA’: Tracklist: 01. Long Wave – 02. Plastic Man – 03. Lady in Blue – 04. Wastin’ Time – 05. Sweet Noise – 06. Behind the Sun – 07. Droppers – 08. J.J. | Music/Lyrics by: Quiet Confusion | Recorded and mixed by Paolo Camponogara @  Mellowsong Studio | Credits: Antonio Cortina: vocs, guitar / Giovanni Franceschini: drums / Roberto Panarotto: bass

Discography QUIET CONFUSION: Magella [2022] | China Pensionne [2017] | Commodor [2014] | Jungle [2011] | Confusion-EP (4#) [2010] |