DAVE GODDESS GROUP – BACK IN BUSINESS

Artiest info
Website
facebook
 

 

Als u zit te luisteren naar het nieuwe album “Back In Business” van de uit New York City stammende ‘Dave Goddess Group’, dan zult u niet kunnen weerstaan aan de verleiding om zijn vlot in het gehoor liggende muziek te vergelijken met de melodieus rockende sound van toppers als Bruce Springsteen, Bob Dylan, Warren Zevon en vooral Tom Petty. Misschien wilt u dit nu al even uitproberen, dus hebben we hier op de video’s bij deze recensie twee van de elf tracks uit deze plaat meegegeven: eerst hoort u “You Can’t Get There From Here” en daarna krijgt u de swingende albumtiteltrack “Back In Business”.

Leadzanger, gitarist en songschrijver Dave Goddess schreef deze nummers tijdens de corona-lockdownperiode en hij zegt zelf dat ze handelen over het herboren zijn, religie, tijd, vrijheid en dankbaarheid waarbij hij teksten met een gezonde dosis humor en plezier heeft geschreven. Zingen kan hij trouwens ook als geen ander en de vocale gelijkenis met de betreurde Warren Zevon is nergens groter dan in de wondermooie countryballad “Blessing In Disguise”.

De ‘Dave Goddess Group’ bestaat naast frontman Dave Goddess uit bassist Mark Buschi, drummer Chris Cummings, lap steel- en pedal steelspeler Robbie Bossert, toetsenist op orgel, piano en accordeon Craig Kastelnik en violist Nyke Van Wyk. Vijf vrouwen en één man zorgen voor de vaak erg knappe backing vocals bij deze songs.

Het rockende aspect in de muziek van deze band komt op dit album vooral aan bod in songs als “One-Way Ticket”, “Signs Of Life”, “I’d Do It Again”, “She Looks Like An Angel” en slotsong “Better Days”. Het Hammondorgel dat in haast elk nummer opduikt kleurt deze liedjes op een vrolijke en frisse wijze. Ook de door Nyke Van Wyk bespeelde fiddle zorgt voor een warm folkgeluid in enkele songs op “Back In Business”. Het is een plaat die wij zonder meer kunnen aanbevelen en die we zelf al meteen een volgende draaibeurt in onze stereo willen gunnen, want wij worden daar dus gewoon vrolijk van. We zullen dan ook met plezier op zoek gaan naar zijn vorige plaat “Once In A Blue Moon” van begin 2020.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: DAVE GODDESS GROUP
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.