DAVID YOUNG AND FRIENDS – LOVE WINS

Artiest info
Website
facebook
 

In de moeilijke dagen van de voorbije twee jaar en de daaraan gekoppelde afzonderingsperiode omwille van de coronacrisis werd het voor iedereen duidelijk dat er een grote behoefte aan optimisme en positivisme in de wereld ontstond. Veel muzikanten zagen plots al hun optredens wegvallen en moesten zich noodgedwongen terugtrekken in hun eigen cocon. De meesten gebruikten die lange tijd van eenzaamheid om nieuwe songs te schrijven en ze op te nemen, vaak in een ‘home studio’. Heel wat van die songs hadden een donkere teneur die geïnspireerd was op het alleen zijn of op het verlies van geliefden aan het vernietigende virus.

De Amerikaanse artiest David Young ging echter tegen die stroom van negativisme en somberheid in op zijn nieuwe album “Love Wins”. Naast zijn activiteiten als muzikant is hij ook actief als schilder, als auteur van het boek ‘The True Story Of Jesus And His Wife Mary Magdalena’ en als leraar bij meer dan 350 meditatie-workshops onder de titel ‘A Portal Between Heaven And Earth’. Daarin probeert hij ook steeds weer een positieve boodschap van hoop en moed over te brengen op de deelnemers. Zijn liedjes worden in Amerika zelfs gebruikt in revalidatiecentra, ziekenhuizen en wellnesscentra omwille van hun helende werking.

Voor zijn muziek werd hij in het verleden al twee keer genomineerd voor een ‘Grammy Award’ als singer-songwriter. Een beluistering van zijn album “Love Wins” maakt al snel duidelijk waarom al deze eer voor David Young was weggelegd. Op de eerste video krijgt u een ‘sampler’ te horen van alle elf op Keltische muziek geïnspireerde songs die op deze plaat in de ‘Dreamland Recording Studios’ in Woodstock, New York werden opgenomen. De tweede video brengt u een integrale versie van één van de mooiste liedjes op het album: “The Other Side Of The Clouds”.

Bij de opname van de tekstueel betekenisvolle songs voor “Love Wins” kreeg David Young de instrumentale bijstand van enkele notoire Amerikaanse muzikanten zoals bassist Tony Levin en zijn broer Pete Levin als pianist en orgelspeler. Daarnaast spelen Keith Martin op mandoline, Sarah Perotta op accordeon en Jerry Marotta op drums en percussie. De fijnbesnaarde melodieën en de harmonieuze zangpartijen tekenen voor de kwaliteit van dit album.

Songtitels als “Heaven Is The Place", “I See The World With Different Eyes”, “Troubled Waters”, “The Perfect Place At The Perfect Time” en “The Way Of Love” geven duidelijk aan waar de nadruk op ligt in de liedjes van David Young op deze plaat. Omdat een beluistering zorgt voor rustgevende momenten en de songteksten een boodschap van hoop en positivisme herbergen kunnen we dit album alleen maar warm aanbevelen. Het zal voor iedereen een mooie en oprechte steun bieden voor de gemoedsgesteldheid in deze harde tijden van oorlogen, lijden, verdriet en eenzaamheid.

(valsam)