REVOLUSHN – 3

Artiest info
Website
facebook
 

‘Revolushn’ is een Amerikaanse protestrockgroep uit San Francisco, Californië die is samengesteld uit de uit Rusland afkomstige keyboardspeelster Olga Schubert en haar man die de zanger-gitarist en songschrijver NO Mansfield is. Verder maken ook songtekstschrijver David ‘Dekay’ Kendrick op drums en percussie en Neil Nyberg die meezingt en basgitaar speelt deel uit van deze band. De groep begon eerst als een studioband maar besloot al snel om zelf platen op te gaan nemen. Hun debuutalbum “The Freshman” verscheen in 2016 en werd in 2017 opgevolgd door album nummer twee “Further”.

Wij gaan het hier vandaag even hebben over hun derde plaat die eind september van dit jaar op de markt is gekomen onder de zelfverklarende titel “3”. Daarop brengt de groep negen eigen composities en het door zangeres Jackie Endy Petrovic van de formatie ‘The Rub’ voor hen gecomponeerde nummer “Little Red Dolls” dat als single uit deze nieuwe plaat werd gelanceerd en op de tweede audiovideo te horen is. Voor de eerste video hebben we geopteerd voor het vrij stevig rockende nummer “Electric” met de op saxofoon meespelende Scott Page (‘Pink Floyd’, ‘Toto’ en ‘Supertramp’) en Kim Aston als meezingende stem, iets wat deze dame overigens ook nog deed bij het nummer “The Beast Inside” waarmee deze plaat afsluit.

In tegenstelling tot hun vorige psychedelische hardrockende platen is er op “3” meer indie rockmuziek te horen zoals in de nummers “My Living Brain” en “Pushing”. Maar u kan er gerust op zijn dat de luide gitaarrocksound nog voldoende aanwezig is bij andere nummers op dit album zoals “Spiral Galaxies”, “Hover” en “Pappa Fell Down”. Het door de sound van Jimi Hendrix, ‘The Doors’ en ‘The Black Keys’ beinvloedde werk van ‘Revolushn’ op dit nieuwe album is voornamelijk bedoeld voor de fans van de luidere gitaarrockmuziek.

(valsam)