MATT GONZO RÖHR – DEAD SLOW

Artiest info
Website
 
Label: Tonpool Medien GmbH

Matthias Röhr is een 60-jarige Duitse muzikant uit de regio Frankfurt die sinds 1981 actief was als gitarist bij de rockformatie ‘Böhse Onkelz’. Voor zijn solowerk laat hij zich ‘Matt Gonzo Röhr’ noemen, een naam die hij ontleend heeft aan het in 1978 verschenen live-dubbelalbum ‘Double Live Gonzo!” van de Amerikaanse rockgitarist Ted Nugent. Hij groeide op in een streng katholiek gezin maar was amper twaalf jaar oud toen hij al intensief op gitaar begon te spelen.

Dat is hij sindsdien altijd blijven doen naast het componeren van eigen nummers die hij sinds 2007 op zijn solodebuutalbum “Barra Da Tijuca” en op de vier daaropvolgende platen heeft opgenomen. De nieuwe plaat “Dead Slow” volgt op het in 2013 uitgebrachte “Zuflucht Vor Dem Sturm” en is het zesde studioalbum in zijn solocarrière. Als zanger voor de tien nummers op deze plaat selecteerde hij Zach Dowd, een rockzanger uit Los Angeles, Californië. Zelf speelde Matt Röhr op elektrische gitaren en basgitaar bij deze tracks terwijl zijn broer Vincent Röhr op piano en Hammond B3-orgel meespeelt, Szammy Tógép op drums speelt en Norbert Nebenführ de tweede leadgitaar heeft gehanteerd bij het albumafsluitende instrumentale gitaarnummer “1976” (zie 2e audiovideo).

Op de eerste audiovideo kunt u de openingstrack van “Dead Slow” beluisteren, zijnde de eerste single “Temporary Love”, een melodieus nummer met knap gitaarspel van Matt Röhr die blues, folk, jazz en rock in zijn voornamelijk trage nummers vermengt op deze plaat. Dat is zo in de tracks “For My Sins”, de ballads “Goodbye”, “On My Own”, “Keep You” en “Same Old Song And Dance”. Verder blijft het songritme traag in de bluesballad “Only You” en in de door piano ingeleide rockballad “Time Of My Life”. Zijn gitaarspel is de laatste jaren steeds meer en meer verwijderd van de harde rocksound die hij nog frequent op zijn vorige albums hanteerde. Maar “Dead Slow” is net daardoor misschien wel de beste plaat uit de solocarrière van Matt Gonzo Röhr geworden.

(valsam)