THE MIKE JACOBY ELECTRIC TRIO – THE LONG HAUL

Artiest info
Website
facebook
 

De Amerikaanse alt.country- en rockzanger Mike Jacoby uit Long Beach, Californië hebben we hier bij ‘Rootstime’ in de zomer van 2019 ook al eens over de vloer gekregen met zijn toenmalige derde soloalbum “Long Beach Calling” waarop hij alle instrumenten zelf inspeelde en dat een passende parodie was op het 40 jaar eerder verschenen album “London Calling” van de Britse punkrockformatie ‘The Clash’.

Met het deze maand op de markt verschijnende album “The Long Haul” verkiest hij deze keer om dit elf zelfgeschreven nummers tellende plaatje uit te brengen onder de naam ‘The Mike Jacoby Electric Trio’ waarin hij bassist Don Read en drummer Mike Levin completeert tot het aldus genoemde trio. Ook nu krijgen we weer een overvloed aan complexloze en vlot in het gehoor liggende alt.country- en rockdeuntjes aangeboden zoals bijvoorbeeld de op de video te beluisteren single “Everybody I Know”.

Er werden ook enkele gastmuzikanten in de opnamestudio in Long Beach uitgenodigd om voor wat extra instrumentatie te zorgen. Die eer is deze keer weggelegd voor Lisa Jackert die op viool meespeelt en backing vocals verzorgt en voor Art Bailey die op piano speelt bij het over langdurige vriendschap handelende nummer “Everybody I Know”, bij de zorgeloos rockende song “Bend” met een ode aan het gelijknamige stadje in de staat Oregon en bij het grappige nummer “If I Don’t Fry”.

In de songteksten sluit Mike Jacoby regelmatig een vleugje humor in zoals in het over online dating handelende openingsnummer “Right Off The Bat”, het ritmisch swingende “The Calm Before The Storm” of “She’s Funny That Way”. Maar het kan af en toe toch ook wel wat ernstiger klinken zoals in de rockballad “Be Nice” of in het nummer “Everything”. De rocksound primeert echter doorheen deze nieuwe plaat van ‘The Mike Jacoby Electric Band’, o.a. in de twee swingende slotnummers “Maybe Just Maybe” dat eerder ook al te horen was in een versie op de plaat “Beyond The Break” van Jacoby’s vroegere groep ‘Haymaker’ en in de knappe afsluitende albumtiteltrack “The Long Haul”.

(valsam)