WATKINS HARP – A WINDOW / GASOLINE

Artiest info
Website
facebook
Label: Stone Abbey Records

We kunnen Rob Watkins en Tom Harpell aka ‘Watkins Harp’ zeker niet aanwrijven dat ze maar weinig productief zijn in het componeren van liedjes en in het opnemen van die songs op nieuwe cd’s. Het Canadese duo singer-songwriters uit Kingston, Ontario bracht begin juli 2023 namelijk ineens twee volwaardige albums op de markt, met name “A Window” met twaalf nummers en “Gasoline” met elf tracks die ze allemaal van songteksten en bijhorende melodieën hebben voorzien.

In de voorbije jaren werden er ook nog eens drie andere albums van deze heren uitgebracht met “Boondog Quip” in 2020, “Tuesday Morning” in 2021 en “Rodeo To Radio” in 2022. Ze kregen stuk voor stuk een lovende recensie van ondergetekende op deze pagina’s. Omdat ze blijkbaar niet zo bedrijvig zijn in het opnemen van video’s van hun nieuwe nummers hebben we hier ter oriëntering van hun werk nog maar eens twee songs uit hun vorige albums als filmpjes toegevoegd, namelijk “A Handful Of Pictures” en “That Little Girl”.

Ook bij de beluistering van deze twee nieuwe albums van ‘Watkins Harp’ blijft de gelijkenis met andere zingende countryduo’s treffend. Daarbij denken we dan voornamelijk aan o.a. ‘The Everly Brothers’, ‘The Cactus Blossoms’, ‘The Malpass Brothers’ en ‘Ruen Brothers’. Toch moeten we hen ook een eigen typerende sound toekennen bij de altijd heel vlot in het gehoor liggende folk-, country- en Americana-melodieën die vaak ook herinneringen oproepen aan dergelijke harmonieus samen gezongen nummers uit de gouden ‘sixties’.

Hoewel u de liedjes op “A Window” en “Gasoline” hier niet kunt beluisteren willen we u een overzichtje van onze favoriete tracks op beide albums toch niet onthouden. Van “A Window” opteren we voor het zachtjes swingende “Lowdown”, “And I’ll Be Alright”, “Everything On Earth”, “Sunday Mornings” en “Forever”. Uit het album “Gasoline” hebben we de heerlijke countryballad “Let’s Wake Up In Portugal” geselecteerd, naast het nummer “Alone In The Dark”, het leuk in gang gefloten liedje “Climb A Mountain (Eli’s Song)”, de bluesy titeltrack “Gasoline” en het door knap gitaarspel begeleide “Home With The Street Lights”. Maar eigenlijk kunnen alle 23 liedjes op deze twee platen vele keren door de speakers van de stereo weerklinken zonder ook maar heel even te gaan vervelen.

De al sinds de jaren ’80 samen musicerende Rob Watkins en Tom Harpell behoren zeker niet meer tot het jongere gild van de countrymuzikanten maar hun kwaliteiten als zangers en songschrijvers kunnen we toch nooit genoeg benadrukken. Het is voor ons dan ook telkens weer genieten van begin tot einde bij het beluisteren van hun albums waarbij ook hun eigen genot in elke track herkenbaar aanwezig is. Tussen het lawaaierige geweld dat ons dezer dagen door al teveel pseudo-artiesten wordt aangeboden zijn deze albums van ‘Watkins Harp’ steeds weer een aangename verademing.

(valsam)

 

 

 

20 CD's te winnen!

+

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: WATKINS HARP
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.