RODNEY RICE – RODNEY RICE

Artiest info
Website
facebook
Label: Rror
Info: Hemifran

Rodney Rice is een countryrocker uit Austin, Texas die in 2014 op plaat debuteerde met het album “Empty Pockets And A Troubled Mind” en hiervoor in 2020 een opvolger uitbracht met de plaat “Same ShiRt, Different Day”. Beide albums kregen van ons op deze pagina’s een lovende recensie en het hoeft dan ook niet te verbazen dat we al een tijdje uitgekeken hebben naar de release van zijn derde soloplaat.

Die is er nu gekomen met het titelloze, naar hemzelf vernoemde “Rodney Rice” waarop hij negen nieuwe composities brengt: zeven ervan werden door hem van tekst en muziek voorzien en voor het componeren van twee nummers kreeg hij assistentie: “Little Pieces” werd meegeschreven door Dale Lewis en “Wonder Where I Came From” kwam tot stand met de hulp van Katie Cahn. Het nieuwe album van Rodney Rice werd opgenomen in de beroemde ‘The Bomb Shelter’-studio in Nashville, Tennessee met een hele serie lokale instrumentalisten en vocalisten in steun.

Eigenlijk was het de bedoeling om enkel een single op te gaan nemen in Nashville en op verzoek was dat een song over een motel, het “Rabbit Ears Motel” in Stamboat Springs, Colorado. Maar eens in de opnamestudio vloeiden een hele reeks andere liedjes als vanzelf uit zijn pen. Dus werd het een full-cd waarvan de knappe countryrocker “Get To Where I’m Going” als tweede single werd geselecteerd. Indien gewenst kunt u beide songs op de hieronder toegevoegde video’s beluisteren.

Zoals op zijn twee vorige albums werd er ook nu weer veel aandacht besteed aan een catchy melodie bij de negen tracks op “Rodney Rice”. De openingstrack “How You Told Me So” begint met de klanken van een honky-tonk piano bespeeld door Micah Hulscher. Uptempo countryrock-liedjes vormen de voornaamste basis van deze plaat met ook de songs “Nothing To Lose”, een aan Neil Young herinnerende muzikale ode aan zijn grootouders, het eerder vermelde “Rabbit Ears Motel”, “Little Pieces”, “Set ‘Em Up” en “Wonder Where I Came From” in dit populaire countrygenre.

Het erg mooie nummer “Roll River Roll” en albumafsluiter “Every Passing Day” worden in een ietwat trager tempo aangeboden waardoor er toch nog voldoende variatie te horen is op dit album. “Rodney Rice” is een vrij klassieke maar ook mooie nieuwe countryplaat van de gelijknamige in West-Virginia geboren en opgegroeide muzikant die na een actieve periode als arbeider in een oliewinningsveld verhuisde naar Austin, Texas om er zijn muzikale carrière uit te bouwen.

(valsam)
“The album ‘Rodney Rice’ from the equally called country rocker from Austin, Texas is his third record. It consists of nine self-penned songs that were created in the famous ‘Bomb Shelter Studio’ in Nashville, Tennessee with a series of local session musicians and vocalists. As before, much efforts were put in playing a catchy melody with every track on this very entertaining new Rodney Rice-album.“ – www.rootstime.be


 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: RODNEY RICE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.