JAMES J TURNER – FUTURE MEETS THE PAST

Artiest info
Website
facebook
Label: Touch The Moon
Info: Hemifran

James J Turner is een Britse folk- en rockmuzikant en songschrijver uit de Beatles-stad Liverpool die na een carrière als frontman van de groep ‘The Electric Morning’ in 2002 als soloartiest debuteerde met zijn album “The Believer”. Dat kreeg pas tien jaar later een vervolg met een tweede plaat die “How Could This Go Wrong?” als toepasselijke titel kreeg. Een veelschrijver is hij ook nadien niet gebleken want het duurde opnieuw vier jaar vooraleer zijn derde soloalbum “Spirit, Soul & A Handful Of Mud” werd gereleased en veel beterschap was ook daarna niet in zicht op het vlak van uitbrengen van nieuw werk want het duurde deze keer tot dit jaar om een vierde plaat op de markt te brengen.

De titel van dit nieuwe twaalf songs tellende werkstuk luidt “Future Meets The Past” en lijkt een nostalgische terugblik op zijn muzikale carrière tot nu toe in te luiden. James J Turner zingt al zijn eigen composities voor dit door hemzelf geproducete album en hij speelt daarbij op akoestische en elektrische gitaar, op mandoline, op tin whistle en ‘shruti’, het kleinste gebruikte interval in het stemmingssysteem in de Indisch-Hindoestaanse klassieke muziek. Het basgitaar-en contrabaswerk is voor rekening van Etienne Girard en Mark Rice en Dave Ormsby spelen beiden op drums bij deze songs terwijl het strijkersgeluid wordt gerealiseerd door Amy Chalmers, Chris Haigh en Neil McCartney op violen en Vicky Mutch op cello.

Het op Keltische folkmuziek gebaseerde rocknummer “Kalahari Rain” werd als eerste single uit dit album gelanceerd en wij laten u ermee kennismaken op de eerste video bij deze recensie. Ook het wat later volgende “Breaking Of The Ties”, toekomstige single “Hey Brother” en de akoestische albumafsluiter “To The Wild” hebben duidelijke traditionele Keltische folkinvloeden. De albumtiteltrack “Future Meets The Past” bieden we graag aan u aan op de tweede audiovideo. Voor de folkballad “Cycle Of Life” werd de mandoline bovengehaald en andere uptemponummers zijn o.a. het swingende “Real Change” en rocksongs “Heaven’s Inside You”, “Move Up To The Light” en “Universe”.

(valsam)
“British folk and rock artist James J Turner has just released his fourth album in his solo career. His album release intervals are quite extensive since this record ‘Future Meets The Past’ is following seven years after his album ‘Spirit, Soul & A Handful Mud’. The new album that reconfirms his songwriting talent consists of several traditionally Celtic inspired folk songs that are mixed with some very nice uptempo rock songs.“ – www.rootstime.be

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JAMES J TURNER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.