ROCKIN’ ROLLIN’ USA: CANADA VISIT 05 – JUKE BOX

Artiest info
Website
facebook
 

Bij rock’n’roll-muziek denken de meesten onder ons in eerste instantie aan Amerika waar die scène vanaf de jaren ’50 permanent leek te floreren met sterren als Gene Vincent, Carl Perkins en Elvis Presley. Wat veel minder geweten is bij de muziekliefhebbers is dat er ook in Canada een vrij grote rock’n’roll-scène bestond waarbij soms lokale artiesten opteerden om een eigen versie van een in Amerika populaire song op te nemen en die dan in de lokale Canadese markt uit te sturen, vaak met enig hitparadesucces in eigen land.

Dee Jay Mark Armstrong die voor het Duitse retrolabel ‘Atomicat Records’ werkt is één van de allergrootste kenners van het rijke verleden van de rock’n’roll-muziek en zijn performers. Hij tekende dan ook voor de samenstelling van de zeer mooie serie “Rockin’ Rollin’ USA: Canada” die het label op meerdere verzamelalbums heeft uitgebracht. We hebben hier in het recente verleden al de lofzang gebracht over de vier zogeheten ‘visits’ die tot nu toe reeds werden uitgebracht en we zullen dat in de volgende maanden nog wel een paar keer mogen over doen met toekomstige releases in deze reeks.

Vandaag hebben we het over “Visit 05: Juke Box” in deze serie, een verzamelaar met 28 rockende en shakende liedjes die in Canada op de markt kwamen in de periode van 1956 tot 1962. Die voor velen obscure en ongekende platen werden indertijd in Canada uitgebracht door meerdere plaatselijke labels. Enkele vertolkers op deze plaat werden in de volgende decennia trouwens wel beroemd buiten de Canadese landsgrenzen zoals o.a. ‘Five Stars’, ‘Johnny And The Hurricanes’ en Joe South. De nummers die ze op dit album brengen zijn echter altijd onder de internationale radar gebleven en daardoor weten ze ons hier toch enigszins te verrassen, vooral omwille van hun frisse geremasterde sound die ze meer dan zestig jaar na de originele opname nog weten uit te stralen.

Op de hieronder toegevoegde audiovideo’s kunt u genieten van twee nummers uit de “Visit 05: Juke Box”-verzamelaar met het liedje “Come Along With Me” van Jerry Palmer uit 1962 en de instrumentale gitaarrocker “Slow Walk” van ‘The Midnighters’ uit 1961. Indien u zich nog eens aangenaam zou willen laten verrassen door deze liedjes uit de rijke rock’n’roll-muziekgeschiedenis, dan kunnen we vooral de aanschaf aanbevelen van de verzamelalbums in deze uitstekende “Rockin’ Rollin’ USA: Canada”-serie. Daarvoor kunt u altijd terecht op de website https://vintagerockinroots.com of via de aan deze recensie toegevoegde link. Have Fun!

(valsam)