LAZY GREY – MAKING TRACKS

Artiest info
Website
facebook
 

 


Foto Bart Rademakers

“Hun meeslepende optredens en herkenbare stijl roepen bands op als Bad Company,
Joe Bonamassa en Deep Purple…”

Lazy Grey is een Belgische blues/rock band die met hun krachtige en rockende blues op het toneel verscheen in 2019. Frontman Thomas Maenhout is de zanger, Joost de Lange de gitarist, Robert “Bear” Cogen de drummer, Jan Meijers de bassist & Stefan Verbeek de toetsenist (Hammond, piano, e-clavinet) van de band. In het voorbije jaar bracht de band een sterke set tijdens de Belgian Blues Challenge in Oud Turnhout. Hun album ‘Making Tracks’, dat recent verscheen, is hun full length studio debuut. Een jaar eerder verscheen als opwarmer ‘The Rehearsals’, een 3-track single, waarvan de nummers terug te vinden zijn op hun debuut album met 12 tracks van frontman Thomas Maenhout.

‘Making Tracks’ opent met “Blood from a Stone”, een shuffle die rockt, waarin direct de wat rauwe stem van Thomas Maenhout opvalt. Drummer Robert Cogen en bassist Jan Meijers verzorgen strak de stuwende groove, terwijl de Joost Lange zorgt voor snedige gitaarriffs en Stefan Verbeek voor de enkele uitstekende aanstekelige Hammond solo’s. Op “The Equation” rocken ze nog even rustig verder. Verbeek’s Hammond orgel en de gitaar van de Lange zijn hier opnieuw prominent aanwezig. Meijers’ bas lijn is de basis van “Man On a Mission”, “Big Talkin’ Man” boeit door de funky riffs en de uptempo rocker “Long Time Coming” door het verschroeiende tempo dat Cogen oplegt. De titeltrack, een emotionele ballade met Verbeek op piano, zorgt voor een rustig intermezzo, de knappe funky basintro leidt “Hole In My Pocket” zowat perfect in en op de lome shuffle “I Believe (I’ll Be Leaving)” gaat alle eer naar de ritmesectie en Verbeek voor zijn geweldige Hammond solo. Heel emotioneel klinkt Maenhout op “Heavy Rain” en “Fakin’ the Blues”,dat begint als een slow blues, is alles behalve wat de titel doet vermoeden. Het nummer verandert in een krachtige rocker met vele hoogtepunten, waarmee ze live zeker hoog zullen scoren. Het is ditmaal drummer Cogen die “Good Tonight” met sober rechttoe rechtaan drumwerk op sleeptouw neemt. In het nummer spreken verder het gitaarwerk van de Lange en het orgel van Verbeek verder voor zich. “Stray Dog Blues”, de afsluiter én het zowat méést bluesy nummer op de tracklist, zorgt nog voor een ultieme verrassing. In dit rustige nummer is de zang van de frontman door een vervormer geduwd en is gastmuzikant Chris Van Leuven te horen op… een koebel. Meijers is er opnieuw met een diepe funky baslijn, Verbeek nam plaats achter een clavinet en zorgt voor sferische klanken, terwijl de Lange andermaal demonstreert als gitarist.

“LAZY GREY is absoluut een band met een toekomst. Daarvan hoeft je mij na het beluisteren van hun debuut album ‘MAKING TRACKS’ zeker niet verder van te overtuigen!…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: LAZY GREY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘MAKING TRACKS’: tracklist: 01. Blood from a Stone* – 02. The Equation – 03. Man On a Mission – 04. Big Talkin’ Man – 05. Long Time Coming* – 06. Making Tracks – 07. Hole In My Pocket* – 08. I Believe (I’ll Be Leaving) – 09. Heavy Rain - 10. Fakin’ the Blues - 11. Good Tonight - 12. Stray Dog Blues | Music/Lyrics: Thomas Maenhout, w/Joost de Lange (4) | Credits: Thomas Maenhout: zang / Joost de Lange: gitaar / Robert “Bear” Cogen: drums / Jan Meijers: bas / Stefan Verbeek: Hammond, piano, e clavinet & Gast: Chris Van Leuven: koebel.

Discography LAZY GREY: Making Tracks [2023] | The Rehearsals* (single: Long Time Coming / Hole In My Pocket / Blood from a Stone [2022] |