BETH BOMBARA – IT ALL GOES UP

Artiest info
Website
facebook
Label: Black Mesa Records
distr. : Sonic RendezVous

Singer-songwriter Beth Bombara is een folk- en rockmuziek brengende 39-jarige artieste uit St. Louis, Missouri die vier jaar geleden haar uitstekende album “Evergreen” naar ons stuurde voor het schrijven van een recensie. Wij waren toen al onder de indruk geraakt van haar melodieuze popliedjes en jazzy ballads op dat album en we vergeleken haar toenmalige werk met dat van zangeressen als Neko Case en Chrissie Hynde, de frontvrouw van ‘The Pretenders’.

Met haar nieuwe plaat “It All Goes Up” zet de sinds 2007 musicerende Beth Bombara diezelfde muzikale richting gewoon verder in tien zelfgeschreven folkrock- en Americana-nummers waaronder de twee songs die u op de bijgevoegde video’s kunt beluisteren: het over een catchy ritme beschikkende nummer “Everything I Wanted” en de albumopeningstrack “Moment” die als eerste single uit de plaat werd gereleased. Met het melancholische nummer “Lonely Walls” is er intussen ook al een tweede single op de markt verschenen.

Bij de plaatopname van “It All Goes Up” speelde Beth Bombara op akoestische, elektrische en klassieke gitaar terwijl haar echtgenoot, mede-componist van 4 songs en co-producer van dit album Kit Hamon op basgitaar en synthesizer meespeelde. Verder speelden John Calvin Abney op piano, Sam Golden op strijkinstrumenten, Samuel Gregg en Eric Henry op pedal steelgitaar voor elk één nummer en Mike Schurk op drums.

We willen u ook nog even doorheen de overige nummers op “It All Goes Up” gidsen met eerst het melodieuze “Get On”, de naar werk van Natalie Merchant neigende liedjes “Carry The Weight” en “What You Wanna Hear”, het door strijkers als cello en viool ingekleurde “Curious And Free”, de crescendo groeiende lo-fi ballad “Give Me A Reason”, het mooi gezongen “Electricity” en de korte maar intense slotsong “Fade”. Beth Bombara is volgens ons met de jaren blijven groeien als zangeres en songschrijfster en die groei wordt hier knap geëtaleerd in de tien liedjes op haar nieuwste album.

(valsam)