PAUL J BOLGER – BEWARE OF TRAINS

Artiest info
Website
facebook
Label: PillarStone Productions

Paul J Bolger is afkomstig uit Waterford, de hoofdstad van het gelijknamige Ierse graafschap. Hij is naast folkzanger en songschrijver ook actief als schilder, filmregisseur en strips- en romanschrijver. De creativiteit is voor deze artiest schier onuitputtelijk en lijkt zelfs geheel vanzelfsprekend te zijn. In 2020 bracht hij een naar zichzelf vernoemde plaat uit die twee jaar later een knap vervolg kreeg met het album “Hard Truth” waarop hij tien nieuwe eigen composities had verzameld.

Amper nog één jaartje later verschijnt er in 2023 alweer een nieuwe plaat van Paul J Bolger, een acht tracks tellende album dat onder de titel “Beware Of Trains” op de markt zal worden uitgebracht. Hij nam in ‘The Henhouse Studio’ in Nashville zelf de rol van albumproducer op zich, weliswaar met de hulp van zijn muzikale collega Steve Dawson die op deze songs meespeelt op akoestische en elektrische gitaren en daarnaast ook het pedal steelwerk voor zijn rekening neemt. David Jacques speelt mee op basgitaar, Hugh Christopher Brown zorgt voor toetsenwerk op Hammondorgel en Rhodes-piano en de drums worden bespeeld door Jamie Dick.

Op de video bij deze recensie kunt u het mooie nummer “Dance To Where You Stand” horen dat Paul J Bolger op deze plaat brengt met knappe backing vocals door de Engelse zangeres Sarah McDermott uit Livingston. Er staat ook nog een heus duet op dit album met de song “Breathless” waarbij de vrouwelijke vocalen verzorgd worden door de van Liverpool naar Nashville, Tennessee verhuisde zangeres Siobhán Maher-Kennedy, de voormalige leadzangeres van de formatie ‘River City People’ en de echtgenote van Ray Kennedy, de producer van o.a. Lucinda Williams, Steve Earle en Malcolm Holcombe. Zij zingt bovendien ook nog backing vocals op de meeste andere songs van het album “Beware Of Trains”.

Deze plaat opent met de bluesy rocksong “All By Herself” waarna het net vermelde “Breathless” volgt.

“Far From Here” en de ballad “Chains Of Jealousy” zijn moderne gitaarrocknummers maar het als een slechte geluidsdemo startende “Heather Road” behoort toch tot onze favoriete tracks uit “Beware Of Trains” naast het al eerder vernoemde “Dance To Where You Stand” dat in ‘spoken word’-uitvoering wordt gepresenteerd en de melancholische afsluiter “Watering Hole” met leuk akoestisch gitaarwerk.

(valsam)

CD-RELEASE: 1 SEPTEMBER 2023

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: PAUL J BOLGER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.