FAT JEFF – BACK TO BOOGIE

Artiest info
Website
facebook
 

  Photo: Maxime Gilbert
de Kinosura Production

 

“Ol' Dirty Heavy One Man f**kin’ Blues…”

Authentieker dan Fat Jeff's Ol'dirty fuckin' Blues kun je in één pakket niet snel krijgen: one man, gitaren en groove. Fat slaagt er als one-man-band steeds op meesterlijke wijze in, om met de energie die hij overdraagt, je snel mee te nemen naar zijn stoffige en roestige universum, waar zijn moderne visie de diepe wortels van de Blues opschudt. Hij tracht ten alle tijden zijn toch al buitengewone identiteit te bezegelen, verworven tijdens de vele concerten -sommige met Kev (drummer / percussionist)- die hij al in Frankrijk, België of Luxemburg deed.

Zanger-songwriter en gitarist Jeff Duschek aka Fatt Jeff is afkomstig uit Mandeure, een gemeente in het Franse departement Doubs in de regio Bourgogne-Franche-Comté (in het NO van Frankrijk). Nadat Jeff als muzikant deel uitmaakte van post-stoner bands als Jager Blaster en even zelfs als lid van een Keltische rock (de Korrigans), geraakte hij in het kielzog van landelijke Delta Blues. Hij roept het vuile en het rauwe in hem op d.m.v. cigar box gitaren en als one-man-band.

“We can’t make it more authentic than Fat Jeff’s Ol’Dirty Fuckin’ Blues : one man, guitars and groove. With his fearsome stage energy, Fat will take you in a rusty and dusty world, where his modern vision shakes the deep roots of Blues music.”

‘Back to Boogie’ is na ‘Feeling Wood’ (2020) en zijn debuut album, ‘Tales from the Road’  (2018) Jeff’s derde studio album. Het album met de veelzeggende titel én negen originele Fat Jeff-songs werd in eigen beheer uitgebracht. Jeff verzorgde tijdens de opnames als een artistieke eenzaat alles zelf: de zang, gitaren, de percussie én het nodige gestomp op de foot drum. 

Als een echte Stakhanovist-van-de-muziek is Fat Jeff klaar om zijn nieuwe album ‘Get Back to Boogie’ overal te verdedigen. Hoe doe je dat beter dan na de zeer zuidelijke intro van de opener, “Welcome Backé” iedereen met open armen te verwelkomen. Daarna gaat hij al snel over tot de orde van de dag, die door het zeer persoonlijke, rauwe en ruwe universum van Fat Jeff afgelijnd wordt. Met behulp van minimalistische drumelementen geeft hij ritme en dynamiek aan zijn nummers, waarbij de zanger voornamelijk vertrouwt op gitaren om dit geluid te smeden, dat hij met de nodige hedendaagse flair put uit de roots van de Blues. Het resultaat is (h)eerlijk dik en stoffig en levert nummers die aanleunen bij de Blues uit de Delta als het Zuiden, waar de aanstekelijke energie van de bottleneck die van een cigar box kruist. Dit kan je mee dobberend op “Clock Mornin’”, “I’m a Gipsy” of meer op afstand op “Ducks”, “Smokey Bars” of op “Bay Horse”, de enige cover (van ene Béné) op de track list. Volg met o.a. “Highest Place in Town”, “Tarred and Feathered” en “Cookie Box” met plezier Fat Jeff tijdens zijn verrassende en exotische road trip.

“They are getting strange but still exist, the authentic one man bands. This is what Fat Jeff proves on 'Back to Boogie’…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: FAT JEFF
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘BACK TO BOOGIE’: tracklist: 01. Welcome Back – 02. Clock Mornin’ – 03. Highest Place in Town – 04. I’m a Gipsy – 05. Ducks – 06. Tarred and Feathered – 07. Smokey Bars – 08. Lost Shoes – 09. Cookie Box - 10. Bay Horse [Béné] | Music/Lyrics: Fat Jeff, or as [noted: 10] | Credits: Fat Jeff: vocs & all instruments (guitar, foot drum, percussion…) 

Discography FAT JEFF: Back to Boogie [2023] | Feeling Wood [2020] | Tales from the Road [2018] |