DIANE HUBKA & THE SUN CANYON BAND – YOU NEVER CAN TELL

Artiest info

Website

bandcamp

facebook
 

Op hun website staat dat de formatie ‘Diane Hubka & The Sun Canyon Band’ uit Los Angeles, Californië nummers speelt in de muziekstijlen ‘Americana, folk, country, acoustic rock, blues, swing & originals’. Voor elk wat wils dus bij de optredens van dit trio bestaande uit zangeres-gitariste Diane Hubka, de op akoestische, elektrische en baritongitaar spelende Rick Mayock en bassist, gitarist, mandolinespeler en trombonespeler Chad Watson die ook als producer van hun allereerste album optrad.

Op hun recent verschenen debuutplaat “You Never Can Tell” hebben ze extra instrumentale hulp gekregen van de legendarische Engelse gitarist en mandolinespeler Albert Lee (van o.a. ‘The Everly Brothers’, Eric Clapton en Emmylou Harris) die meespeelt op vier nummers. Verder zijn er ook bijdragen van banjo- en basspeler Joe Caccavo, trompettist Chris Elliott en drummer Lynn Coulter. Volgens hun bijgevoegde biografie variëren ze op dit album van sixties folk, delta blues en leuke ballads naar heuse Texas-swing en hartelijke countryrock in elf nummers die allemaal met de honingzoete zangpartijen van de vooral als jazz-zangeres gekende Diane Hubka ingekleurd werden.

De eerste song is een op de onderstaande video in een live-uitvoering te horen coverversie van de Zydeco-gekruide song “Baton Rouge” die in 1992 voor het eerst werd opgenomen door zijn componist Guy Clark op het album “Boats To Build”. Een andere cover die ‘Diane Hubka & The Sun Canyon Band’ voor deze plaat hebben opgenomen is de song “You Ain’t Goin’ Nowhere” van Bob Dylan uit 1967 en ook gekend in de versie van ‘The Byrds’ of van Joan Baez, beiden uitgebracht in 1968.

Ook het nummer “Louisiana 1927” dat Randy Newman in 1974 opname voor zijn album “Good Old Boys” werd door deze band in een modern jasje gestoken en de albumtiteltrack “You Never Can Tell” is wellicht het best gekend in de originele versie uit 1964 van Chuck Berry of in de coverversie van Emmylou Harris voor haar in 1977 verschenen succesalbum “Luxury Liner”. Minder gekend is de song “To The Light” van de band ‘Freebo’ uit Los Angeles en ook het nummer “The Blues Is My Business” zal wellicht geen belletje doen rinkelen. Die song werd in 2000 voor het eerst opgenomen door Larry McCray en werd in 2003 gecoverd door Etta James en in 2017 door Little Steven Van Zandt.

Vier van de elf nummers op “You Never Can Tell” werden door de groepsleden van ‘Diane Hubka & The Sun Canyon Band’ zelf gecomponeerd: “Albuquerque”, het op de tweede video in een live-uitvoering te horen “Dancing With My Shadow”, “Belly Of The Whale” en het door Diane Hubka zelf geschreven liedje ”Home”. De enige ontbrekende song in dit trackoverzicht is “Shady Grove”, een bewerkte versie door deze groep van de stokoude Appalachian folktraditional die ontelbare keren werd gecoverd door o.a. Doc Watson, ‘Fairport Convention’, ‘The Kingston Trio’, ‘Crooked Still’, ‘The Chieftains’ en ‘Camper Van Beethoven’.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: DIANE HUBKA & THE SUN CANYON BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.