OLE LONESOME – TEJAS MOTEL

Artiest info
Website
facebook
label: Gulf Coast Records

Tejas Motel, een motel op Highway 80 E in Mesquite (TX), is ook de naam van het nieuwe (tweede) album van Ole Lonesome (ze debuteerden in 2019 met ‘Turn It On’), een vijfkoppige swamp rockband uit Beaumont in Zuid-Texas. Zachary Feemster (zang en gitaar), Greg Achord (gitaar), J. Wesley Hardin (bas), Jimmy Devers (drums) & Gregory Mosley (toetsen) trokken hiervoor naar de Dockside Studio in Maurice (LA), om met de Golf Coast-label eigenaar/co-producer Mike Zito het album op te nemen. Zito kent Zach Feemster al 20 jaar, want hij toerde met hem en zijn band in 2011 n.a.v. zijn Greyhound-album. De mix en afwerking gebeurden door Kid Andersen in de Greaseland Studio’s in San Jose (CA).

Een oud bord met de tekst "Tejas Motel" inspireerde Feemster voor de titel van het album. Door de plek te beschrijven inspireerde hij de andere groepsleden bij het schrijven van de nummers voor het album. “De riffs waren tufsteen, de sfeer was gruizig en we zaten comfortabel in die grungy motelstoel…” zo vertelt hij in een interview. “Het titelnummer, brengt de visie over. Ik zou het niet per se een conceptalbum noemen, maar ik kan zeker zeggen dat als elk nummer een personage was, ze elkaar goed zouden kennen. De energie tussen de nummers versterkt de visie en brengt het verhaal van ‘Tejas Motel’ tot leven…"

‘Tejas Motel’ is hedendaags en tegelijkertijd oldskool. De 10 nummer op de tracklist zijn een mix van stevige Roots en Blues rock. ‘Tejas Motel’ opent fors met “Yvette”, een blues rocker die je al vlug in de juiste mood brengt. “Gold Chevy” en “Steady Mistreater”, twee wat rustigere nummers, drijven op een zware groove. Met “Momma’s Worry” stijgt de druk opnieuw, maar ook het rockgehalte. Voor “Lo Key” hing Zito de gitaar even om en laat zich met een solo horen, “Ain’t No Good” is de enige (echte) slow blues en met “Natural Fact”, zitten we “back on track”. Met de titelsong en met Mobley op de voorgrond, sluit het album relaxt af. Samengevat: Ole Lonesome overtuigt met ‘Tejas Motel’ opnieuw met solide blues/rock die erg aanstekelig werkt!

“'Tejas Motel' by Ole Lonesome is a solid piece of blues/rock, contemporary but also old school…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

‘TEJAS MOTEL’: tracklist: 01. Yvette – 02. Gold Chevy – 03. Steady Mistreater – 04. Momma’s Worry – 05. Easy Street – 09. Lo Key, ft. Mike Zito – 07. Ain’t No Good – 08. The Fool – 09. Natural Fact – 10. Tejas Motel | Music/Lyrics: Ole Lonesome | Producer: Mike Zito & Ole Lonesome | | Credits: Zachary Feemster: guitar, vocs / J. Wesley Hardin: bass / Greg Achord: guitar / Gregory (GMoe) Mobley: keys / Jimmy Devers: drums, percussion / Mike Zito: guitar (6)

Discography OLE LONESOME: Tejas Motel [2023] | “RockWith It/Let ‘Er Rip” [2022] | “Tip On In” [2021] |Turn On It [2019] | (“single”)